Po výpadku na Evropě myslí na Itálii

Sokolov - Pro italské pracovní vízum si v úterý do Prahy jede sokolovský volejbalista Jakub Novotný, aby ve středu mohl přes Mnichov zamířit do svého nového působiště, druholigového italského Schia. „Vrátím se až v květnu příštího roku, pokud reprezentace nebude v prosinci hrát kvalifikaci na olympiádu. Ale postupový klíč je tak složitý, že dnes ani nevím, jestli na ní dojde,“ naznačil Novotný svůj nejbližší program a plány.

Na nedávné mistrovství Evropy Německu, na kterém si český tým přímý postup na olympijské hry v Aténách nevybojoval, by nejraději zapomněl.

„Celkově jsme vyhořeli. Vzhledem k problémům v sestavě jsme žádný super výsledek nemysleli, ale určitě to mohlo být lepší. Špatně jsme hráli všichni, kteří jsme tam byli,“ přiznal sebekriticky univerzál reprezentačního družstva. „Teď raději víc myslím na první zápas Itálii, sezonu začínáme už příští sobotu v Anconě,“ dodává.

Po triumfální premiéře ve Světové lize, jejíž finálový turnaj hostilo Španělsko, přišlo na mistrovství Evropy velké rozčarování, čeští volejbalisté nepostoupili ani mezi nejlepší osmičku.

„Sám si to neumím vysvětlit, zvlášť když první půlka sezony byla naprosto špičková. Není to jen v tom, že nám v Německu chyběli dva tři klíčoví hráči. Vždyť jsme už bez nich hráli dobře i na poháru v Jablonci. Francii, která byla nakonec v Berlíně druhá, jsme tam porazili.

A za čtrnáct dní takový propad,“ kroutí hlavou čtyřiadvacetiletý volejbalista.

Hned však přešel do optimističtějšího tónu.

„Myslím, že to nebude mít žádné trvalejší následky. Volejbalový svaz asi bude mít trochu problémy s finančním zajištěním příští sezony, hlavně ve Světové lize, ale oni to nějak vyřeší. A v květnu se dvanáctka nejlepších českých volejbalistů zase sejde,“ odhaduje Jakub Novotný.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž