Michala Kvapilová - ilustrační foto

Michala Kvapilová - ilustrační foto | foto: cev.lu

Kubíčková s Kvapilovou prošly při své čínské premiéře do play off

  • 0
Při své mezinárodní premiéře zvládl nově složený beachvolejbalový pár Michaela Kubíčková, Michala Kvapilová postoupit ze skupinové fáze do play off. Po porážce v prvním kole vyřazovací části nakonec obsadily Češky na tříhvězdičkovém turnaji v čínském Čchin-čou dělené 17. místo, stejně dopadli v kategorii mužů jejich krajané Jan Dumek s Václavem Berčíkem.

Kvapilová s Kubíčkovou vytvořily pár po nečekaném konci kariéry Kristýny Hoidarové Kolocové, jež s Kvapilovou hrála dva roky. Nová dvojice na začátku září vyhrála bez porážky mistrovství republiky ve Slavkově u Brna a nyní při debutu na Světovém okruhu vybojovala jedno vítězství.

V základní skupině vstoupily do turnaje jasnou porážkou 15:21, 12:21 od sehraného slovenského páru Andrea Štrbová, Natália Dubovcová, play off si ale zajistily výhrou 24:22, 21:12 nad Australankami Brittany Kendallovou a Nicole Lairdovou. V boji o osmifinále podlehly v třísetové bitvě domácímu páru Fan Wang, Čchen Süe 19:21, 23:21, 9:15.

Berčík s Dumkem také odvrátili vyřazení v základní skupině výhrou ve druhém utkání, v play off pak hladce prohráli 12:21 a 14:21 s americkou dvojicí Tri Bourne, Trevor Crabb.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž