Palinek stále pomýšlí na olympiádu

Opava - Zatímco plážoví volejbalisté z kraje do budoucna pomýšlejí jen na domácí špičkové turnaje, Michal Palinek, posila prvoligového Ostroje Opava, chce výš, chce jet v roce 2004 do Atén na svou třetí olympiádu. Na mistrovství Evropy, které v pátek začíná v Basileji, ale Michal Palinek se Štěpánem Smrčkou chybějí. "Neměli jsme potřebný počet bodů a divokou kartu jsme od Evropské volejbalové konfederace nedostali," vysvětlil neúčast Michal Palinek.

Věří, že  souhra s mladým blokařem Smrčkou bude v příští sezoně opět lepší. "Štěpán dříve hrál  beachvolejbal jen nezávazně, ale teď si ho pořádně osahal." Palinek letos turnaje Světové  série neobjížděl. "Neměli jsme na ně dost peněz, ale od příštího roku máme příslib podpory  od České beachvolejbalové asociace," uvedl.

Příští sezona už bude důležitá, 1. ledna 2003  začne plážovým volejbalistům kvalifikační období na olympijské hry. Každý bod z turnajů  Světové série bude důležitý. Štěpán Smrčka se už zapojil do přípravy mistrovských Českých  Budějovic, Michal Palinek začne se svým novým týmem, Ostrojem Opava, trénovat od 17. září.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž