Momentka z finále Českého poháru volejbalistů mezi Ostravou a Libercem.

Momentka z finále Českého poháru volejbalistů mezi Ostravou a Libercem. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Ostrava je ze hry, volejbalový Liberec se pomstil za pohárové finále

  • 0
Osmička týmů pro play-off extraligy volejbalistů je po dohrávce 21. kola mezi Karlovarskem a Odolenou Vodou kompletní a právě poslední soupeř nováčka nejvyšší soutěže i přes porážku 0:3, a tedy bez zisku jediného bodu, uzavírá aktuálně postupovou osmičku.

Z té překvapivě vypadli volejbalisté Ostravy, kteří přišli byť jen o teoretickou naději na postup, když v repríze nedávného finále Českého poháru podlehli Liberci v jeho hale 0:3 a na Odolenu Vodu ztrácí v tabulce kolo před dnešním 22. kolem nedostižné čtyři body.

Jasný vítěz základní části Liberec tak sehrál v boji o play-off důležitou roli. V týdnu totiž prohrál dohrávku v Odoleně Vodě, jež tak získala klíčové tři body, k Ostravě ale už tak štědře nepřistoupil.

Před posledním kolem mají první čtyři týmy jistou svou pozici v tabulce, první zůstane Liberec, druhé České Budějovice, třetí Karlovarsko a čtvrtý Zlín půjdou do čtvrtfinále s výhodou domácího prostředí v zádech.

Zlín sice hraje s Libercem, který mohl, tak podobně jako Ostravu tříbodovou výhrou, Fatru ještě na poslední chvíli ze čtyřky vystrčit. To by ale nesměly čtvrté Benátky nad Jizerou ke své škodě přičítat ke třem bodům ztráty na Zlín i horší vzájemnou zápasovou bilanci se Zlínem (1:3 a 2:3).

Jiné je to už ve spodní polovině tabulky, kde se pozice mezi Benátkami, ČZU Praha, Příbramí a Odolenou Vodou ještě mohou promíchat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž