Ostravská smečařka Petra Polášková sleduje souboj nad sítí mezi domácí

Ostravská smečařka Petra Polášková sleduje souboj nad sítí mezi domácí blokařkou Ivou Nachmilnerovou a prostějovskou nahrávačkou Pavlou Vincourovou. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravské volejbalistky si ve čtvrtfinále snadno poradily s Brnem

  • 0
Jako žhavá láva suchým porostem se volejbalistky Ostravy prohnaly úvodními dvěma čtvrtfinálovými duely extraligy. KP Brno doma porazily 3:0 a 3:0. Brňanky se pouze v jednom setu dostaly přes 19 bodů, a to hned v tom prvním z celé série.

„Čekala jsem, že to bude těžké, že soupeřky budou chtít odčinit loňské čtvrtfinále, v němž s Ostravou vypadly,“ řekla ostravská smečařka Petra Kojdová.

Podle ní je důležité, že Ostravanky šly do obou zápasů koncentrovaně. „V tom první nás ale Brňanky více tlačily servisem, ale to jim v neděli už nevycházelo, hodně ho kazily. Možná to bylo tím, že šly do rizika.“

Ostravský trenér Zdeněk Pommer byl spokojenější se včerejším utkáním. „To jsme soupeřky tlačili ještě více než v sobotu,“ řekl. A pochvaloval si vstup do nedělního duelu. To hostující hráčky bodovaly až za stavu 8:0!

Brnu chyběla univerzálka Vendula Měrková. „Jak moc, to musí posoudit brněnský trenér, ale ve volejbale jeden hráč tým nedělá,“ upozornil Pommer. „My jsme však v neděli hráli pestře, chtěli jsme hrát více středem a zlepšit podání, což se nám povedlo.“

Čtvrtfinále pokračuje ve středu v Brně. Zato Sokol Frýdek-Místek bude naopak od 17.00 hrát doma s Olomoucí, v jejíž hale o víkendu vyhořel dvakrát 0:3.

„Vždy jsme udělali velké množství zbytečných chyb a to rozhodlo o výhře domácích,“ prohlásil frýdeckomístecký trenér Leopold Tůma. Frýdek-Místek už jen těžko sérii na tři výhry obrátí. Zato Ostravankám chybí jen krok do semifinále.

„Doma jsme sice Brno přehráli ve všech činnostech, ale zůstáváme na zemi, do dalších zápasů jdeme s pokorou,“ upozornil ostravský kouč Zdeněk Pommer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž