Olomoucké hráčky ztratily páté místo

  • 1
Olomouc, Přerov - Měly setbol, odvrátily čtyři mečboly, ale pátý už ne. Volejbalistky Olomouce v posledním kole nadstavbové části extraligy v přímém souboji o šestou příčku doma prohrály s Ostravou 1:3 (12, -21, -20, -27). "Ztratili jsme nejen šesté, ale i páté místo," upozornil olomoucký trenér Jiří Teplý.

"Je to velká škoda, protože být pátí by pro nás bylo mnohem výhodnější," doplnil.

V případě vítězství by se totiž Olomoučanky posunuly na pátou příčku, protože Přerov překvapivě prohrál v Liberci 0:3 (-21, -25, -21). Do play-off, které začne v sobotu 3. března, jde Přerov z pátého místa a Olomouc ze sedmého.

Oba krajské celky hrají nejprve na hřištích svých soupeřek. Přerov ve Frýdku-Místku a Olomouc v Praze se Slavií. "Rozhodující byla koncovka druhého setu," prohlásila olomoucká kapitánka Veronika Gregorová po prohře s Ostravou.

"Soupeřky dělaly od druhého setu méně chyb, hrály s větším nasazením," dodal trenér Jiří Teplý. "Možná nám neprospělo jasné vítězství v prvním setu. Po něm se z naší hry vytratilo nasazení."

Pro Liberečanky byla výhra nad Přerovem úplně první v dosavadním průběhu soutěže. Dočkaly se jí po 19 porážkách. 

Play-off
Frýdek-Místek - Přerov
Ve Frýdku-Místku 3., případně 17. března, v Přerově 10. března.

Slavia - SK UP Olomouc
V Praze 3., případně 17. března, v Olomouci 10. března.

Další dvojice: KP Brno – Liberec a Olymp Praha - Mittal Ostrava.

"Není to pro nás příjemné, ale domácí tým hrál dobře, bojoval," uvedl přerovský trenér Jaroslav Matěj. "Zápas jsme začali vlažně a pak jsme prohráli tři koncovky."

Jaroslav Matěj ale připomněl, že Liberec byl doma vítězství už několikrát hodně blízko.

Přerov nastoupil oslabený především o nejzkušenější hráčku, o slovenskou blokařku Terezii Balážovou. "Má problémy s lýtkem. Uvidíme, jak to s ní bude," podotkl Jaroslav Matěj.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž