Momentka z volejbalového duelu Zlína (modrobílá) a ČZU Praha | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zlínští volejbalisté si výhrou nad ČZU otevřeli cestu do Final 4 poháru

  • 0
Jejich hra občas drhla, první soutěžní utkání v novém roce ale volejbalisté Fatry Zlín zvládli bez ztráty setu a domácí vítězství nad ČZU Praha je postrčilo před brány Final Four Českého poháru.

„Byla by velká škoda neuhrát potřebný set. Máme velmi dobrou šanci kvalifikovat se do finálového turnaje a zahrát tam dobrý výsledek,“ prohodil smečař Jiří Vašíček.

Zatímco v evropských pohárech určuje lepšího z dvojice vyšší počet bodů, v tuzemském poháru skóre setů. Zlínu tak stačí urvat 29. ledna v Praze jednu sadu.

„Chceme bez diskuse postoupit. Je to další soutěž a vždycky ji hrajeme seriózně,“ podotkl kouč Zlína Roman Macek.

Final Four hostí 24. a 25. února Plzeň, a pokud se tam Fatře povede probít, střetne se v semifinále buď s Příbramí, nebo Ostravou, která má před domácí odvetou náskok 3:1.

Zlínští volejbalisté se ale tak daleko nedívají. Střetnutí s ČZU jim posloužilo jako generálka na úvodní osmifinále Vyzývacího poháru s řeckým klubem Ethnikos Alexandrupolis. „Zápas ukázal, že pauza byla skutečně dlouhá. V určitých úsecích jsme dělali chyby z nerozehranosti, ale tím neříkám, že jsme hráli špatně,“ upozornil Macek.

Jeho výběr byl neustále nad svým protivníkem a přes krátká zakolísání zvládl obě úvodní koncovky nejmenším rozdílem 25:23.

„Obavy jsem neměl, jistě jsme ztrátovali,“ uvedl Vašíček, který si pochvaloval souhru s dirigentem Bartošem. „Kombinace fungovaly a můžeme se dál zlepšovat.“

Zlín brzdil servis a občasné výpadky na příjmu. „Třikrát jsme se dostali do šňůry na přihrávce a na podání nám chyběla kontinuita. Komu se povedl, následně ho zkazil. Hrozná škoda, soupeř je pod tlakem, ale my ho šetříme,“ vadilo Mackovi.

Hráčům to však pod dojmem předchozí třítýdenní přestávky nezazlíval. V neděli jim dal regenerační volno a od pondělí už je začne se svým hrajícím asistentem Obdržálkem chystat na čtvrteční mezinárodní konfrontaci.

„Chtělo by to ještě jeden zápas, ale je to fakt a musíme se s tím srovnat. Věřím, že to bude stačit,“ prohlásil Macek před utkáním se třetím celkem řecké nejvyšší soutěže.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž