Nová huť se blíží boji o záchranu

Ostrava - Prohrály doma s posledním Přerovem 0:3 a propadly se do boje o udržení. Volejbalistky NH Ostrava se po výborném vstupu do extraligy přiblížily ke dnu. "Je to nepříjemné, ale zkusíme se ještě zvednout," prohlásil ostravský trenér David Zahradník. Z minulých dvanácti utkání Nová huť vyhrála jediný, v Olomouci, přičemž získala jen pět bodů. Celkem jich má 13.

Čím to, že tým po dobrých výkonech z úvodu soutěže odpadl? "Těch příčin je víc," řekl David Zahradník. "To, že jsme zpočátku ostatní týmy poráželi, nebylo naší excelentní hrou, ale spíš tím, že nás soupeřky podcenily, což byl i případ minulého vítězství v Olomouci."

Dalším problémem jsou zranění. Libero Tereza Petrová se už sice po operaci kolena do hry vrátila, jenže tým ztratil nejzkušenější hráčku, blokařku Martinu Divokou. "Také má zraněné koleno a do konce sezony už nebude," uvedl trenér Zahradník.

Ostravankám navíc už před sezonou odešlo pět volejbalistek, které pravidelně hrály minulý rok po návratu družstva mezi elitu.

Nová huť tak nyní místo účasti v play-off směřuje k souboji s Přerovem o sedmé místo, které týmu zaručí záchranu. Do konce nadstavbové části zbývají tři kola.
Nejdůležitější zápas Ostravanky sehrají příští sobotu v Liberci, který je o bod před nimi. "Teď má extraliga volno, takže máme čas se na Liberec připravit," řekl David Zahradník. "Utkáme se v sezoně už počtvrté, známe se dobře."

Ostravanky v tomto ročníku extraligy s Libercem vyhrály 3:2 a prohrály 1:3 a 2:3.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž