Ženský volejbal - ilustrační foto

Ženský volejbal - ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Naděje z Jablonce navazují na Liberec, budou bojovat o extraligu

  • 0
Suverénně zatím válcují mladé volejbalistky TJ Bižuterie Jablonec své soupeřky v 1. lize juniorek, druhé nejvyšší domácí soutěži. Z 24 odehraných zápasů dosud podlehly pouze jednou a rázně míří do kvalifikace o postup do extraligy.

Tým jabloneckých nadějí, který tvoří vesměs studentky Sportovního gymnázia Dr. Randy, vyhrál s velkým náskokem základní skupinu C a teď vede o čtyři body jednu ze dvou českých šestičlenných skupin, odkud už se postupuje do baráže o nejvyšší soutěž. "Chceme do extraligy, ale v kvalifikaci to bude hodně těžké," míní Luboš Bednář, trenér juniorek Bižuterie.

Jablonečanky, které téměř na sto procent půjdou ze skupiny jako vítězky, nejprve narazí v baráži na druhý tým moravské skupiny. Pokud uspějí, čeká je kvalifikační turnaj, v němž bude o dvě postupová místa do extraligy bojovat pět družstev: tři nejlepší z první ligy a dvě nejhorší z nejvyšší soutěže.

"Soupeřky budou silné, ale když budou všechny naše klíčové hráčky zdravé, tak věřím, že jsme výkonnostně srovnatelní, ne-li lepší než chvost extraligy. Šanci na postup určitě máme. Trénujeme až osmkrát týdně, což je prvoligový nadstandard. I proto soupeřky přehráváme výraznou kvalitou," uvedl Bednář.

Tedy muž, pod jehož vedením se vloni v kvalifikaci udržely v extralize juniorky TU Liberec. "Sportovní gymnázium spolupracovalo s Univerzitou Liberec osm sezon a produkovali jsme tam hráčky pro extraligu žen nebo juniorek. Tento projekt byl ale po minulé sezoně ukončen, tak jsme se dohodli s Bižuterií a hrajeme o soutěž níž," vysvětlil Bednář.

Oporou volejbalových nadějí Bižuterie je smečařka Michaela Mlejnková. Odchovankyně Turnova je ročník 1996, ale už hraje v o dva roky starší české juniorské reprezentaci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž