Jiří Šiller, trenér českých volejbalistek

Jiří Šiller, trenér českých volejbalistek | foto: FIVB

Na hodnocení potřebuje odstup. Kouč volejbalistek po poslední prohře mlčí

  • 4
Základní skupina se povedla skvěle a čtvrtfinálová ani trochu. To je stručné hodnocení laika výkonů českých volejbalistek na mistrovství světa v Japonsku. Kvalifikovanější rozbory zatím nečekejte. Trenér Jiří Šiller se nechtěl po prohře s Thajskem pouštět do obsáhlejší analýzy.

"Výsledek je pořád moc živý na to, abych si udělal celkové hodnocení," řekl Šiller bezprostředně s koncem posledního českého duelu pro Radiožurnál.

"Určitě se šampionát se dá rozdělit na dvě půlky. První byla výrazně úspěšnější než druhá. To je v kostce všechno, protože na bližší hodnocení potřebuje člověk časový odstup, aby ho mohl udělat bez vlivu emocí," dodal kouč.

V první části šampionátu dokázaly volejbalistky potrápit favorizovanou Brazílii a dokonce porazily Italky. Ve druhé fázi turnaje ovšem získaly ve čtyřech zápasech jen dva sety a prohrály po nadějném začátku i s Thajskem.

"I toto bude předmětem analýzy, kterou bych chtěl provést s odstupem času," řekl Šiller.

Volejbalistky obsadily dělené patnácté místo. Lepšího výsledku dosáhl národní výběr po rozdělení Československa jen v roce 1994, kdy byl v Brazílii devátý.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž