Mistrům chybí už jen jedna výhra k postupu

Ústí nad Labem - Už jen jedna výhra a volejbalisté Kladna budou v semifinále extraligy. Po domácím trápení dokázali dvakrát vyhrát v Ústí nad Labem a rázně vykročili za obhajobou titulu. Nováček včera ve své hale mistrovi podlehl 1:3 a stejným poměrem ztrácí i sérii.

Kladenský trenér Jan Svoboda správně předpokládal, že ve čtvrtfinále nebude rozhodovat výhoda domácího prostředí. "Na Kladně budeme zase uvolnění, můžeme překvapit," nebojí se ústecký smečař Milan Bican.

Pátý zápas bude televizní, hraje se v pondělí od 17.25 hodin.

Ústí včera dobře začalo, ale špatně skončilo. V napínavém prvním setu využilo třetí setbol, když smeč hostujícího Ogurčáka mířila do sítě.

Od druhé sady však kraloval úřadující mistr, rozhodující náskok získával vždy v úvodu setů. Domácí trenéři marně míchali sestavou.

"Kladno od druhého setu začalo dávat pořádný servis a na tu jejich obranu nemáme. Odešlo nám všechno, trápili jsme se na příjmu i v útoku," uznal zkušený Bican.

Kladenský nahrávač Branislav Skladaný viděl jako zlomovou třetí partii, první v Ústí. "Doma nám to skřípalo, ale ve středu jsme získali sebedůvěru zpátky," uvedl.

"Ústí bylo doma pod větším psychickým tlakem než u nás. Teď už to budeme chtít dokončit. Jedeme na titul!"

ÚSTÍ NAD LABEM - KLADNO 1:3 (24, -15, -17, -18)
Rozhodčí:
Němeček, Záhorcová. Čas: 98 minut. Diváků: 800. Stav série: 1:3.

Ústí:
Pitner, Sobotka, Bican, Trýzna, Salon, Holčík, libero Chromý - Kopáček, Moník, Kadraba, Sládeček.
Kladno: Pakosta, Marel, Rybníček, Skladaný, Ogurčák, Kotrch, libero Polanský - Linz, Fokt, Novák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž