Trenér Libor Gálík a liberecké volejbalistky

Trenér Libor Gálík a liberecké volejbalistky | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Los byl k libereckým volejbalistkám v Lize mistryň hodně nemilosrdný

  • 2
Potměšilý los přisoudil volejbalistkám Dukly Liberec při jejich premiéře v Lize mistryň těžké protivníky. Ve skupině C se od listopadu utkají s Dynamem Moskva, tureckým týmem Thy Istanbul a věhlasnou italskou Novarou, která elitní klubovou soutěž v roce 2019 vyhrála a v minulé sezoně vypadla v semifinále s pozdějším vítězem Coneglianem.

Trenér Dukly Libor Gálík označil páteční los v Lublani za nemilosrdný. „Dostali jsme krásný los, ale je to asi nejtěžší skupina. Jsou to výborní soupeři, všichni tři mohou myslet na nejvyšší pozice. Kdybychom si mohli vybrat, tak asi jiné,“ řekl ČTK liberecký kouč. „Bude to svátek volejbalu. Těšíme se hodně, ale sportovně jsou někde jinde.“

Jeho svěřenkyně díky vysokému českému koeficientu nemusely hrát předkolo a naskočí rovnou do jedné z pěti základních skupin. Naopak domácí mistr mužské extraligy Karlovarsko začne v předkole a již od června ví, že se utká s rumunským týmem Galati (6. a 13. října).

Liberecké volejbalistky zahájí Ligu mistryň v Moskvě, následně přivítají Novaru, pojedou do Istanbulu, Novary, v pátém kole budou hostit Dynamo a skupinu zakončí doma proti tureckým soupeřkám.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž