Volejbalistky Liberce - ilustrační foto

Volejbalistky Liberce - ilustrační foto | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Volejbalistky liberecké Dukly zkrotily i Šelmy z Brna

  • 0
Stoprocentní zisk šesti bodů mají na kontě po dvou kolech nového ročníku extraligy volejbalistky Dukly Liberec. Po vítězství v Brně nad celkem Královo Pole 3:1 zkrotily v ve 2. kole v domácí hale stejným poměrem 3:1 (26, 20, -22, 17) i druhý brněnský tým VK, který si říká Šelmy a jehož jádro tvoří zkušené bývalé reprezentantky.

Nejdramatičtější podívanou nabídl první set, v němž se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. V napínavé koncovce si nejprve vybudovaly dva setboly domácí, Brňanky je však odvrátily a dvakrát si vypracovaly stejnou možnost na zisk setu, ale poslední slovo měly Liberečanky, které svůj třetí setbol využily.

Po lehce vyhraném druhém setu pak vedly ve třetím už 20:17, ale náskok trestuhodně promarnily a Šelmy se snížením na 2:1 dostaly do utkání. Jenže ve čtvrté sadě už opět vládly hráčky Dukly a po esu při mečbolu oslavily tříbodový triumf.

Liberečanky nastoupily včera ve stejné základní sestavě jako v utkání 1. kola ve složení Kopecká, Pištěláková, Mikšíková, Šustrová, Kohoutová, Candráková, libero Dostálová, do utkání zasáhly i Šotkovská, Holubcová, Kolářová a Vaňková. Nejlepší byla s 18 body slovenská univerzálka Pištěláková, 14 úspěšných míčů zaznamenaly mladičká Šustrová a další Slovenka Candráková.

V příštím kole nastoupí volejbalistky Dukly v sobotu v roli favoritek na palubovce Sokola Šternberk.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž