Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola

Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberec pokračuje v náročné sérii, dvakrát vyzve Budějovice

  • 0
Na kolotoči tří náročných zápasů a dlouhého cestování se vezou v těchto dnech volejbalisté liberecké Dukly. V úterý ráno vyrazili do Izraele, kde ve středu večer porazili v odvetě čtvrtfinále Maccabi Tel Aviv 3:1 a vychutnali si tak senzační postup mezi elitní čtyřku evropského Challenge Cupu. Přičemž všech osm duelů v soutěži vyhráli!

"S Duklou jsem prošel do semifinále už před třemi lety a i letos beru Final Four jako fantastický úspěch. Nejen pro Liberec, ale i pro celý český volejbal," pochvaloval si Michal Nekola, liberecký trenér. "Myslím, že by to svaz i veřejnost měli ocenit, protože to se málokdy povede.

Navíc Dukla, jako jediný český klub, prošla v poslední dekádě do semifinále některého z evropských pohárů už potřetí. V Evropě se takové úspěchy cení, jsou řazeny vysoko, a proto jsem na hráče moc pyšný, potvrdili svoji kvalitu."

Volejbalistům Liberce se pak ale plánovaný čtvrteční návrat z Izraele zkomplikoval. Letadlo z Tel Avivu mělo mírné zpoždění a druhý spoj ve Vídni na ně nepočkal.

"Sice se nám zaručili, že na nás letadlo do Prahy počká, ale než jsme se z kabiny vyhrabali, protože jsme pořád popojížděli, tak bylo pryč," popsal Nekola. "Tak nám zajistili na letišti ve Vídni na jejich náklady hotel a museli jsme tam přespat."

Do Liberce tak výprava dorazila až v pátek dopoledne a hráči hned absolvovali trénink. Kouč Nekola totiž změnil plán, protože už dnes cestuje jeho tým, který vede extraligu, ke šlágru 18. kola na hřiště druhých Českých Budějovic. A aby toho nebylo málo, proti jihočeskému rivalovi nastoupí Liberečtí hned v pondělí 18. února od 19.30 v semifinále závěrečného turnaje Českého poháru v Mladé Boleslavi.

"Do sezony jsme šli s tím, že chceme uspět co nejlépe ve všech třech soutěžích, takže jsme s přetlakem zápasů a cestování počítali," uvedl Michal Nekola. "Oba zápasy s Budějovicemi jsou pokud jde o důležitost na stejné úrovni. V extralize před nimi vedeme o čtyři body a když zvítězíme, prvenství po základní části už bychom měli udržet. A obrovská motivace je i v domácím poháru, na jehož zisk se v Liberci čeká čtyři roky. Únava se kumuluje, to je jasné, ale naší výhodou je, že jsme kompletní a můžeme točit víc hráčů. Navíc se daří, v mančaftu je pohoda, takže to se vždycky hraje líp, i když je to na fyzičku náročné."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž