Útočná akce volejbalistů Liberce.

Útočná akce volejbalistů Liberce. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Promarněný první set a hned se volejbalovému Liberci finále vzdaluje

  • 0
Volejbalisté Dukly Liberec prohráli v semifinále extraligy s Kladnem už šest setů v řadě. Po pondělní domácí porážce 0:3 padli stejně hladce i ve čtvrtek na palubovce Kladna, které vede v sérii hrané na čtyři vítězná utkání 3:2.

Pokud se ještě chtějí Liberečtí porvat o obhajobu mistrovských titulů z posledních dvou sezon, nesmějí už zaváhat. Důležitý šestý duel série, ve kterém bude mít Kladno postupový mečbol do finále, se hraje v hale Dukly tuto neděli od 18 hodin.

„Do toho zápasu musíme dát všechno. Hrajeme doma a jednoznačně chceme ještě sérii prodloužit. Uděláme pro to maximum,“ burcuje Michal Nekola, trenér Liberce.

Jeho svěřenci měli v koncovce prvního setu jedinečnou šanci dostat se v utkání do důležitého vedení. Od začátku měli sadu pod kontrolou a vedli pohodově 23:18.

Jenže pak přišel při servisu Fina Hietanena skvělý nástup Kladna. Exliberecký Zajíček dvakrát zablokoval hlavního ranaře Dukly Poláka Patuchu, hosté znejistěli a rázem byl stav srovnaný.

Severočeši si ještě sice dokázali vybojovat setbol, ale ten promarnili, Kladenští naopak po chvilce svůj první proměnili a nastartovali se ke konečnému triumfu 3:0 (24, 16, 18).

„Domácí v tu chvíli začali dobře podávat a my jsme nebyli schopni udělat ztrátu. V jednom postavení jsme ten set prohráli a potažmo i celý zápas, protože Kladno se dostalo na koně a pak hrálo výborně až do konce utkání,“ uznal Nekola.

Kladenští volejbalisté, kteří ovládli základní část extraligy, tak mohou stvrdit roli favorita a oslavit postup do finále už pozítří pod Ještědem.

„Pozor, v téhle sérii už bylo vidět několik různých obratů a komplikací. Máme prostě mečbol a případně pak ještě druhý u nás. Takhle to beru, protože Liberečtí zůstávají pořád silným týmem, akorát dneska ve druhém a třetím setu odešli,“ tvrdí Milan Fortuník, kouč Kladna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž