Radost libereckých volejbalistů

Radost libereckých volejbalistů | foto: Ota Bartovský, MAFRA

A začíná se od nuly. Liberecké volejbalisty čeká bitva v Kladně

  • 0
Velmi důležitý souboj se odehraje ve čtvrtek v hale Kladna. Domácí volejbalisté v ní nastoupí proti liberecké Dukle a půjde o hodně. Stav semifinálové série extraligy hrané na čtyři vítězná utkání je vyrovnaný 2:2 a lepší tým z pátého duelu se přiblíží na jediný krok k finále.

Liberečtí šampioni z posledních dvou sezon zpackali pondělní domácí zápas, ve kterém po matném výkonu neuhráli ani set, a dovolili Kladenským lehce srovnat stav zápasů.

„To utkání se nám celkově vůbec nepovedlo. Bylo tam od nás strašně moc nevynucených chyb, a aniž by se o to soupeř nějak zasloužil, tak se dostával do vedení v setech. Body jsme mu dali sami,“ tvrdil Michal Nekola, trenér Dukly, která skončila po základní části nejvyšší soutěže čtvrtá.

Pátý zápas dramatické semifinálové série začíná v kladenské hale v 18 hodin, sledovat ho bude možné na stránce www.ctsport.cz, na stanici ČT Sport pak bude od 20 hodin k vidění ze záznamu.

„Pondělní zápas musíme hodit za hlavu a musíme se prostě zlepšit a hrát mnohem lépe, protože jinak tam nebudeme mít šanci. Tohle už ale náš tým několikrát dokázal, takže vůbec nemáme proč věšet hlavu. Věděli jsme, že semifinálová série s Kladnem nebude určitě jednoduchá, ale jedeme dál. Pořád nás jenom dotáhli, je to dva začíná se zase od nuly,“ konstatoval Michal Nekola.

Volejbalisté Kladna, kteří suverénně ovládli extraligovou základní část a jsou v sérii proti Dukle favority, úvodní semifinálový duel vyhráli, pak ale s Duklou dvakrát padli v tie-breaku. V pondělí však pod Ještědem dokázali rozjeté Severočechy zastavit a hrozící dvouzápasové manko 1:3 po velmi dobrém výkonu nepřipustili.

„Poté, co nás Liberec dvakrát zmáčkl v tie-breaku, to opravdu nebylo jednoduché, ale zvládli jsme to. Opět se potvrdilo, že já jsem úplně žalostný tipující, protože před sérií jsem říkal, že jeden z týmů ji vyhraje čtyři jedna. A jsem strašně rád, že se zase potvrdilo, že tipovat opravdu neumím,“ uvedl s úsměvem Milan Fortuník, kladenský kouč. „Myslím, že pátý zápas v naší hale bude hodně nahecovaný, protože Liberec u nás hraje dobře a my naopak zase budeme chtít před našimi fanoušky potvrdit, že ten volejbal umíme.“

Volejbalistům mistrovské Dukly bude i ve čtvrtek chybět polský smečař Slawomir Stolc, který si v nedělním zápase poranil při dopadu na palubovku kotník a léčí výron.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž