Karlovarští volejbalisté se radují po získaném bodu.

Karlovarští volejbalisté se radují po získaném bodu. | foto: VK Karlovarsko

Vary opět vyhrály s nulou na kontě, jako jediný tým z celé extraligy

  • 0
Výhrou 3:0 (21, 11, 22) nad pražskými Lvy, ve třetím extraligovém kole, zůstali volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko v čele tabulky jako jediní bez porážky a ztráty setu.

Velmi vyrovnaný začátek, obě strany dobře ztrátovaly, v koncovce byli šťastnější domácí a závěr prvního setu si pohlídali. Navíc se jim podařilo ubránit dvě největší hvězdy Pražanů, Jiřího Krále, v celém zápase dal jen pět bodů, a Mateje Mihajloviče, který nebodoval vůbec.

„Na začátku jsme byli malinko nervózní, ale dobrý vstup soupeře do zápasu jsme ustáli,“ přiznal karlovarský kapitán Filip Rejlek. Ten byl za Marcelem Luxem (18) druhý nejvíce bodující hráč, položil 16 bodů. Za nimi byl třetí, jako tradičně, Lukáš Vašina s jedenácti body.

Druhý set byl čistě v režii hráčů Karlovarska, kteří si hned od začátku vytvořili pohodlný náskok a ten si s přehledem udrželi až do konce. „Druhý set jsme hráli velice koncentrovaně a soupeři nedali moc příležitost,“ pochvaloval si Rejlek.

Ve třetím setu dlouho vedli Lvi Praha. Díky dobrému podání se Karlovarsko dotáhlo na soupeře a před halou zaplněnou osmi stovkami diváků nakonec dotáhl domácí tým k výhře.

„Třetí dramatický set jsme díky dobré organizaci naší hry dokázali dotáhnout do vítězného konce,“ těší karlovarského kapitána Filipa Rejlka. „Jsme strašně rádi za vítězství. Nerodilo se vůbec lehce. Kluci parádně respektovali herní plán. Až na malé komplikace ve třetím setu jsme to zvládli na jedničku,“ pochvaluje si trenér Jiří Novák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž