Petr Brom, trenér Karlovarska

Petr Brom, trenér Karlovarska | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarského trenéra Broma jeho junioři překvapili druhým místem

  • 1
Mladí volejbalisté z Karlovarska se drží na druhé pozici v první lize juniorů. Tým se přitom před sezonou formoval téměř od základů, z loňské sestavy zůstalo jen několik hráčů. „Výsledky jsou pro mě překvapením, tým funguje nadmíru dobře,“ prohlásil trenér Petr Brom.

Do juniorky přišla řada hráčů, kteří se posunuli z nižší věkové kategorie kadetů. Někteří z nich hrají volejbal jen velmi krátce.

„Před soutěží se manšaft skládal ze tří týmů, ze Sokolova, Karlových Varů a Ostrova, kluci se neznali a my vůbec nevěděli, co od toho čekat,“ popsal Brom. „Samozřejmě jsou zde výkonnostní rozdíly, ale dá se říct, že dva až tři hráči z juniorky jsou výrazní, do budoucna můžou pokukovat po dospělém áčku. Chceme také uspořádat několik tréninků juniorů s hlavním týmem, aby si mladí čuchli k dospělému volejbalu.“

Trenér Petr Brom očekával před sezonou, že může být problém pohybovat se uprostřed tabulky. Jeho svěřencům, které vede silný realizační tým i s Miroslavem Křížkem, Milanem Bicanem, Josefem Novotným a Jakubem Novotným, však po dvaceti kolech první ligy patří druhé místo.

Junioři Karlovarska se radovali už ze čtrnácti vítězství, naposledy zdolali doma pražský SK Prosek dvakrát 3:0.

„Samozřejmě nás čekají některá kola, ve kterých se už bude rozhodovat o pořadí,“ upozornil trenér Brom. „Kluci se stále učí, ale všichni mají k volejbalu vztah, to je moc důležité.“

Nejbližší domácí dvojutkání bude parádní volejbalová podívaná, 20. února junioři přivítají USK Slavii Plzeň, dosavadního suveréna soutěže.

Ve II. lize mužů se v uplynulém kole dařilo rezervě VK Karlovarsko. Tým, který doplnili bývalí reprezentanti Jakub Novotný i vítěz Ligy mistrů Jiří Novák, dokázal porazit druhý celek tabulky TJ Netolice dvakrát 3:0. Za dva týdny hostí VK Karlovarsko B mužstvo České Lípy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž