Liberecký volejbalista Jakub Janouch se raduje v utkání s Odolena Vodou.

Liberecký volejbalista Jakub Janouch se raduje v utkání s Odolena Vodou. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Reprezentaci nikdy neodmítnu, říká nahrávač Janouch

  • 0
Na konci dubna dovedl nahrávač Jakub Janouch volejbalisty liberecké Dukly k vytouženému mistrovskému titulu a vysloužil si místo v české reprezentaci. Místo volna tak kočuje posledních pět týdnů s národním týmem, který má za sebou už deset zápasů ve skupině D prestižní Světové ligy.

„Reprezentaci nikdy neodmítnu. Kdybych měl volno, tak bych se stejně udržoval v kondici, takže možnost trénovat s nároďákem a hrát Světovou ligu je pro mě výhoda,“ řekl Jakub Janouch.

Po třítýdenním tripu v Japonsku, Jižní Koreji a Francii se národní tým vrátil domů a naposledy se představil v Liberci, kde v parádní atmosféře v zaplněné Home Credit Areně dvakrát zdolal Koreu a udržel si šanci na druhé místo ve skupině.

„Abych řekl pravdu, fanoušci mě příjemně překvapili. Přišlo jich hodně, po oba dva dny byli výborní a právem jsme je odměnili dvěma výhrami,“ popsal Janouch, jenž je nyní s mužstvem v Opavě, kde Češi vyzvou dvakrát Japonsko.

Liberecký nahrávač však odehrál v „domácím“ prostředí jen zhruba jeden set. V pátečním duelu naskočil místo Habra do druhého setu za velmi nepříznivého stavu, svezl se s útlumem celého týmu a v průběhu třetí sady putoval zase na lavičku.

„Když jsem šel na hřiště, tak jsme prohrávali asi o osm bodů. Pak jsem zůstal i na třetí set, ale všichni jsme byli hrozně dole, byla to křeč. Naštěstí se z toho kluci postupně dostali a zápas otočili. A ve druhém utkání nebylo potřeba střídat na nahrávce, protože to bylo od Filipa Habra dobře rozdělované,“ konstatoval Jakub Janouch.

Režisér liberecké hry už se těší na novou sezonu, v níž bude s Duklou a s nezměněným kádrem obhajovat mistrovský titul. „Jiný cíl než finále mít nemůžeme, ale týmy kolem nás posílily a špička bude vyrovnanější než v minulé sezoně. Navíc si zahrajeme Ligu mistrů, což je splněný sen,“ uvedl Janouch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž