Filip Rejlek (čelem) v dresu Karlovarska

Filip Rejlek (čelem) v dresu Karlovarska | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Univerzál Rejlek po třech sezonách opouští Karlovarsko, jde do Budějovic

  • 0
Univerzál Filip Rejlek po třech sezonách opustil volejbalisty Karlovarska. Devětatřicetiletý trojnásobný český mistr se stal první posilou českobudějovického Jihostroje. Klub to uvedl na svých webových stránkách.

Rejlek přišel do Karlovarska v roce 2017 po dvanácti letech v zahraničí. Předtím hrál italskou ligu za tým Vibo Valentia, působil ve Francii, v Brazílii, Turecku a Spojených arabských emirátech. Západočechy hned ve své první sezoně dovedl k premiérovému titulu v historii klubu, předtím získal dva domácí triumfy s Libercem (2001 a 2003).

„V Karlovarsku mi skončila smlouva a nedomluvili jsme na dalším pokračování. Měl jsem nabídky ze dvou klubů, ale Jihostroj byla jasná volba,“ uvedl Rejlek. „Je to skvělý tým, kde se vždycky bojuje o nejvyšší příčky a hraje na špičce. To mě samozřejmě lákalo, takže rozhodování bylo celkem jednoduché.“

V Budějovicích má nahradit na postu diagonálního hráče Marka Šotolu a Filipa Křesťana, kteří z klubu odešli. Šotola do Francie, Křesťan do Kladna. „Jdu do toho s tím, že budeme v týmu dva kvalitní univerzálové, kteří budou bojovat o místo v sestavě. Ale moje povaha je taková, že budu dělat všechno pro to, abych se na hřiště dostal,“ řekl Rejlek.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž