Ostravská nahrávačka Kateřina Valková vybírá míč v poli.

Ostravská nahrávačka Kateřina Valková vybírá míč v poli. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalistky Ostravanky uspěly, Frýdek-Místek ne

  • 3
Volejbalistky Ostravy urvaly koncovku první sady a díky tomu zvládly souboj o předposlední místo extraligy. Ve čtvrtečním 13. kole porazily Šternberk 3:0. Sokol Frýdek-Místek nestačil na Přerov, doma mu podlehl 1:3.

„V bojovném zápase jsme se nevyvarovali chyb v útoku a na příjmu. Soupeřky byly zkušenější,“ řekl frýdecko-místecký trenér Jaroslav Vlk.

„Škoda ztracené koncovky druhého setu (25:27),“ uvedla frýdecko-místecká kapitánka Daniela Pavelková. „V důležitých momentech jsme si nepomohly.“

Extraligovou premiéru měla mladá nahrávačka Tereza Grygarová, která zaskočila za zraněnou Ivu Šípovou. „Svůj debut zvládla na výbornou,“ chválila Pavelková.

Pro Ostravanky je čtvrteční výhra teprve druhá v tomto ročníku extraligy. „V takovém duchu jako dnes musíme odehrát i další zápasy,“ prohlásil ostravský trenér Zdeněk Pommer. Chválil celý tým, ale dodal: „Hru dobře dirigovala nahrávačka Kašparová. Až na polovinu prvního setu jsme plnili taktické pokyny a zatlačili soupeřky agresivní hrou.“

První sada byla podle ostravské kapitánky Kateřiny Zemanové ze strany domácích nervózní. „Další sety jsme už měly pod kontrolou,“ dodala.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž