Olomoucký blok - ilustrační foto

Olomoucký blok - ilustrační foto | foto: Petr Janeček, MAFRA

Volejbalistky Olomouce vydrancovaly Frýdek-Místek a jsou v semifinále

  • 1
Volejbalistky Olomouce jsou čtvrtým semifinalistou extraligy. Svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého vyřadily ve čtvrtfinále Frýdek-Místek, ve čtvrtém duelu v soupeřově hale neztratily ani set a celou sérii vyhrály 3:1 na zápasy.

"Věděli jsme, že i tentokrát to bude těžké, protože Frýdek-Místek má velmi houževnatý tým. Jakmile jsme však získali první set, tak jsem začal věřit, že to dokážeme," uvedl trenér Teplý na webu olomouckého klubu.

Hráčky pochválil za to, že po většinu zápasu dodržovaly stanovenou taktiku. "Opustily ji pouze v první polovině třetího setu, kdy začaly hrát živelně a hned jsme měli problémy. Naštěstí se brzy vrátily k zodpovědné hře, zlepšily obranu na síti i v poli a dovedly sérii do úspěšného konce," dodal Teplý.

Olomouc se nyní utká s favorizovanými obhájkyněmi mistrovského titulu z Prostějova. Semifinále se hraje rovněž na tři vítězné zápasy. První duely Prostějov - Olomouc a Olymp Praha - Přerov jsou na programu 6. dubna.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy žen

- 4. zápas

Frýdek-Místek - Olomouc 0:3 (-20, -15, -19)
Nejvíce bodů:
Holišová 12, P. Kojdová 10, D. Pavelková 7 - Nachmilnerová 14, S. Janečková 13, Košická 12, H. Kojdová 11. Konečný stav série: 1:3.

Semifinálové dvojice:
Prostějov - Olomouc
Olymp Praha - Přerov

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž