Zlínští volejbalisté v akci. | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Volejbalisté Zlína v odložené premiéře vzdorovali Budějovicím set

  • 0
Na vstup do sezony si museli kvůli karanténě soupeře počkat pět dnů, první zápas extraligové sezony pak skončil pro volejbalisty Fatry Zlín po pouhé hodině a čtvrt. Favorizovaným Českým Budějovicím podlehli hladce ve třech setech.

„Pokud jsme byli schopni dávat kvalitní servis, tak jsme byli téměř rovnocenným soupeřem,“ vypíchl hlavní trenér Zlína Roman Macek.

Jeho celek vzdoroval jenom úvodní sadu, kterou prohrál 21:25. V dalších dvou sadách získal pouze 14 a 17 výměn.

„Od druhého setu byli hosté lepší ve všech herních činnostech. Nám úplně odešel servis, přidaly se chyby na přihrávce a pak to bylo jednoznačné,“ shrnul Macek.

„V jedné fázi jsme se nedokázali vyrovnat s jejich servisem. Buď jsme dostali eso, nebo jsme ho špatně zpracovali a proti takovým blokům, jako má Jihostroj, to bylo těžké,“ přidal se zlínský blokař Vojtěch Navláčil.

Fatra se mohla spolehnout jenom na bloky (poměr 8:6), v útoku však trpěla. Nepomohla ani výměna nahrávačů před třetím setem, Maročan Lamri zapadl do všeobecné zlínské mizérie. „Souhra nefungovala. Viděl jsem mnohem lepší výkony, zvláště krajních smečařů,“ prohodil Macek, který si mnohem více sliboval od Dana Čecha.

Objev loňské sezony zůstal daleko za svými možnostmi, v zápase útočil s podprůměrnou úspěšností 31 procent.

Volejbalisté Č. Budějovic vyhráli za hodinu a čtvrt ve Zlíně

„Několikrát smečoval jasně přes blok úplně zbytečně dvacet čísel do autu. Rozhodilo ho to,“ všiml si Macek, který neměl moc možností zareagovat střídáním.

Před zápasem mu vypadli ze zdravotních důvodů dva hráči základní sestavy – hlavní útočník Adamec a libero Viceník. Organizaci hry převzal smečař Motyčka, který pak chyběl v útoku.

„Scházela nám jeho preciznost a zkušenost. Navíc má ze všech hráčů nejstabilnější servis,“ poznamenal Macek.

O první bodový zisk sezony se pokusí Zlín v neděli v hale Lvů Praha, i tam ale bude omlazený tým Fatry outsiderem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž