Miroslav Čajan působil pět let v Budějovicích, teď to vypadá na jeho návrat do Zlína.

Miroslav Čajan působil pět let v Budějovicích, teď to vypadá na jeho návrat do Zlína. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Do Zlína se po pěti letech v Budějovicích asi vrátí smečař Čajan

  • 0
Bydlí zhruba sto metrů od zlínské sportovní haly Euronics, přesto do ní posledních pět let chodil jen jako soupeř. Od nové sezony v ní bude volejbalový smečař Miroslava Čajana mnohem častěji. Po pěti letech strávených v Českých Budějovicích se téměř jistě vrátí do Zlína.

"Není žádným tajemstvím, že se vrací domů a že spolu jednáme," poznamenal trenér a manažer Fatry EkoSolar Zlín Roman Macek.
"Dobře ho známe, máme zájem se domluvit." Čajan ve Zlíně odehrál čtyři sezony od léta 2002 do léta 2006. Pak přestoupil do Českých Budějovic, kde patřil k pilířům úspěšného mužstva.

Čtyřikrát včetně letošní sezony získal titul, zahrál si prestižní Ligu mistrů. "Byly to krásné roky," pochvaluje si Čajan jihočeské angažmá.

Ze zlínského mužstva, které po jedenácti letech získalo bronzovou medaili, zřejmě odejdou oba reprezentanti. Nahrávač Petr Zapletal i smečař Marek Novotný figurují v širším výběru pro podzimní mistrovství Evropy a přitom znovu touží po zahraničním angažmá.

Ovšem o Zapletala stojí také České Budějovice, které povede kouč národního týmu Jan Svoboda. "Nechci to řešit na poslední chvíli, rád bych měl jasno co nejdříve," připomněl Zapletal, že letos podepsal smlouvu ve Zlíně až po začátku sezony. "Hledám si něco blízko domova, ale rozhodne nabídka," uvedl Novotný, který žije v Piešťanech.

Po zahraničním angažmá touží také univerzál Jan Krba. "Něco se rýsuje, ale teď se víc věnuju diplomce," uvedl Krba, jenž končí vysokoškolské studium.

Trenér Macek se mezitím chystá na jednání o prodloužení smluv se zkušenými hráči, kteří podepisují roční kontrakty. Patří mezi ně Marek Tomáš, Petr Sedláček nebo Dominik Mračko. Počítá se s tím, že v týmu zůstanou. "V mém věku není vyloučené, že bych se věnoval něčemu jinému, ale preferuju pokračování ve Zlíně," podotkl 37letý Tomáš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž