Čtvrté místo hráčky Olomouce mrzelo

Olomouc - Zklamání zavládlo ve volejbalové Olomouci poté, co odbíjenkářky Univerzity Palackého neobhájily bronzové medaile a po dvou porážkách od Frýdku- Místku skončily v letošním ročníku extraligy až čtvrté. Smutek příznivců se snažil poněkud zmírnit trenér vysokoškolaček Jiří Teplý. „Kdyby nám někdo před měsícem řekl, že budeme čtvrtí, tak to bereme všemi deseti,“ uvedl kouč.

Tým totiž ještě dva zápasy před koncem nadstavbové části neměl jeho tým jistý postup do play-off.

„Teď nás to ale mrzí. Historie se totiž neptá na vývoj. Jsme prostě čtvrtí.“ V sérii o třetí místo prohrály Hanačky nejprve ve Frýdku-Místku hladce 0:3, v olomoucké odvetě však soupeře značně potrápily a ve zkrácené hře dokonce promarnily jeden mečbol.

„Tie-break je vždy o štěstí,“ zopakoval známou pravdu Teplý. „My jsme v něm otočili z 10:13 na 14:13, potom jsme ale chybami a vlastní opatrností přišli o možnost hrát třetí utkání.“

Olomoučanky letos zažily sezonu jako na houpačce. „Poté, co jsme se zbavili zdravotních problémů, šla naše forma nahoru,“ míní Teplý.

„Bylo to naladěné na medaili. Při troše štěstí jsme mohli hrát i o zlato. Semifinálová série s Brnem nás stála spoustu sil. Holky se vydaly ze všeho a s Frýdkem-Místkem už to prostě nešlo.“  

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž