Carlo Parisi

Carlo Parisi | foto: www.cev.lu

Zaplatili jsme nováčkovskou daň, mrzí trenéra volejbalistek po prohře

  • 0
S výkonem spokojenost, s výsledkem ne. Ambivalentní pocity prožíval italský trenér českých volejbalistek Carlo Parisi po porážce ve druhém utkání Grand Prix v Dominikánské republice. Češky po hladké výhře nad Portorikem neuhrály proti mistryním Evropy ze srbska ani set. V první sadě ale měly k dispozici čtyři setboly a také třetí skončila nejmenším možným rozdílem.

"Je mi to hodně líto. Tím, že jsme si neporadili s koncovkou, jsme zaplatili nováčkovskou daň a daň z toho, že tým je hodně mladý," řekl Parisi.

"Hráčky podaly proti favoritkám turnaje velmi dobrý a bojovný výkon. Na tak kvalitního protivníka jsme v přípravě ještě nenarazily. Jsou velmi silné na bloku a my jsme nedokázali složit moc balonů, což bylo zásadní pro vývoj zápasu. Byl to výborný test před mistrovstvím Evropy," doplnil.

V klíčové fázi v koncovce prvního setu české volejbalistky nedokázaly čelit útočnému tlaku soupeře. "Myslím, že nás hodně podťala ta koncovka, kdy jsme set nezavřely a prohrály ho. To s námi docela zacloumalo," litovala blokařka Michaela Monzoni.

"Měly jsme výborný start, ale ve druhém setu jsme už nedokázaly držet krok a také taktiku, kterou jsme si určily před zápasem," poznamenala Aneta Havlíčková, jež byla v českém týmu s 15 body nejlepší hráčkou spolu se smečařkou Michaelou Mlejnkovou. "Srbky byly lepší a zaslouženě zvítězily," uznala.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž