Budějovice začaly přípravu v Dřevěnici

  • 1
České Budějovice - Po zahájení přípravy ve středu 1. srpna odjeli volejbaloví mistři Česka z VK České Budějovice na tradiční turnaj v Dřevěnici. Hrál se 54. ročník. V turnaji nejlepších celků mužů zdolali Jihočeši ve skupině Kladno, ČZU Praha i Liberec B 2:0 a prohráli s Humry Perštejn 0:2.

V semifinále se hrálo ve dvou tříčlenných skupinách. Jihostroj zdolal Brno 2:1 a podlehl Příbrami 0:2. V utkání o 3. místo prohrál s Libercem 0:2. Ve finále zdolali Humři Příbram za necelou hodinu 2:0.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen nahrávač Škach z celku vítězů. "Byla to přesně příprava podle našich představ," řekl manažer volejbalistů Jihostroje Zdeněk Scheichl.

Trenér Brom zapojil celý kádr. Své si odehráli mladíci Pražák, Pitner, Emmer a Fučík, který nahrává coby člen Jihostroje za EGE a je rezervou pro extraligu. "Třeba utkání o třetí místo odehráli celé Fučík, Pitner i Emmer," upřesnil Scheichl.

Po turnaji odjel Jihostroj na fyzickou přípravu do Krkonoš. Bydlí tradičně kousek od Pece pod Sněžkou a mají k dispozici i posilovnu nebo rehabilitaci včetně sauny. V sobotu odjedou na další turnaj do Chlumce nad Cidlinou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž