Budějovice posílí blokař Pochop

České Budějovice - Je smířený s tím, že ho budou diváci považovat za starého. "To říkají už dlouho, jsem zvyklý," prohodil volejbalista Stanislav Pochop. Včera v Českých Budějovicích podepsal dvouletou smlouvu. Bydlí tady a teď zde bude hrát. V září mu bude 40 let. "Nezáleží na tom, kolik je komu let," prohodil. "Záleží na tom, jaké výkony předvádí."

Pochází z Nového Města na Moravě a běh na lyžích proto dobře zná. Až se tomu pousmál.

Někdy v deseti letech si poprvé vyzkoušel volejbal. Po gymnáziu odešel do Brna a hrál zde za Techniku tehdejší národní ligu. Na vojnu odešel do RH Praha ke Zdeňku Pommerovi a byl zde dva roky. Z Prahy zamířil do Španělska, kde hrál téměř celou svou dlouhou sportovní kariéru.

Hned 10 let byl v Sorii, kde působil i další Jihočech Petr Galis. Společně potom přešli do celku Gran Canaria na Kanárských ostrovech.

Tam byl Pochop dvě sezony. Další dvě coby blokař odehrál za tým Son Amar Mallorca. "Son Amar je název komplexu restaurací a objektů, které vlastnil majitel klubu," vysvětlil.

Minulý ročník působil ve Francii v Montpellieru. Teď se vrací do Česka. Po celou sportovní kariéru v nejvyšších soutěžích o něj byl zájem v reprezentaci, kde odehrál spoustu dobrých zápasů.

"Znám Smrka," opáčil, koho z kádru svého nového týmu poznal. Smrk je přezdívka pro blokaře Smrčku. "Ale bude čas poznat celý tým," počítá.

Letní přípravou jsou i pro něj turnaje venku. Do té doby se bude udržovat, jak řekl. Od 1. srpna začne naplno s tréninkem. "Jsem na to zvyklý, tak jsem se připravoval i v minulosti," ujistil. Chce hrát plážový volejbal i antukové šestkové turnaje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž