Brněnské volejbalistky vydřely první výhru

Brno - Nadřely se mnohem víc, než čekaly. Ale o to byl jejich triumf cennější. Volejbalistky KP Brno se na domácí palubovce v prvním finále s pražským Olympem lopotily hodinu a tři čtvrtě, než vyhrály 3:1. "Čekal jsem, že to budeme mít těžké. Ale že tak těžké, to jsem si nemyslel," přiznal brněnský trenér Miroslav Čada.

"O to víc ale ta výhra těší. Musely jsme ze sebe vydat maximum, abychom vyhrály," říkala brněnská blokařka Eva Ryšavá.

Domácí tým byl favoritem, úvod ale patřil pražskému týmu. Olymp vyhrál první set 25:23, především díky tvrdému podání. "Šly do toho dost riskantně, protože věděly, že tak hrát musí. Když máme dobře přihráno, tak jsme totiž v útoku lepší," vyprávěla Ryšavá. "Některé naše hráčky navíc byly v úvodu přemotivované," všiml si Čada.

Převaha Olympu pokračovala i ve druhém setu, hosté vedli v jeho závěru 24:22 a měli dva mečboly. V tom momentě se ale zápas zlomil. "A zlomily jsme to naší obranou. Dvakrát jsme ubránily jejich klíčovou hráčku Havlíčkovou, to pak družstvo vždycky sklopí hlavu," tvrdila Ryšavá.

Brňanky nakonec vyhrály druhý set 27:25. "Olymp hrál vynikajícím způsobem v obraně, dobře podával. Druhý set ale zápas naklonil na naši stranu," byl přesvědčen i kouč Čada.

Jeho svěřenkyně psychologickou výhodu využily i v následující sadě, kterou ovládly 25:20. Jenže včerejší zápas, to měla být velká bitva.

Olymp v její čtvrté části znovu dlouho vedl, dokonce ještě 20:17. "Jenže my jsme byli útočně vyrovnanější a lepší," řekl brněnský trenér.

Díky tomu jeho tým i bez své největší hvězdy Tobiášové skóre znovu otočil na 25:23. Brňanky mohly jásat. "Předvedly jsme hodně bojovný výkon," cenila si Ryšavá. "První výhra je vždy základem k úspěšné sérii."

Trenér Miroslav Čada udílí pokyny brněnským volejbalistkám v prvním finálovém utkání s pražským Olympem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž