Radost volejbalistek Brna

Radost volejbalistek Brna | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Brněnské volejbalistky finálovou účastí překvapily samy sebe

  • 1
Představte si, že si dáte za cíl uběhnout půlmaraton. A pak se cítite tak silní, že si záhy zkusíte i maraton. Přesně tak si mohou letos připadat volejbalistky KP Brno.

Na začátku sezony chtěly být do pátého místa, když však zjistily, že mohou myslet výše, chtěly do finále.
A do něj se také probily nejkratší možnou cestou. I semifinálové boje s Frýdkem-Místkem vyhrály 3:0 na zápasy.

Ovšem pozor, v každém ze tří duelů musely zvládnout tie-break.

"Byli jsme jednoznačně lepší na útoku i na přihrávce. Akorát jsme dělali dost chyb, protože jsme mladé družstvo, takže kvůli tomu to bylo vyrovnanější," hlásí trenér Ondřej Marek.

A dost možná měl Frýdek z Brna komplex. V roce 2010 totiž tito soupeři sehráli pět vzájemných zápasů a všechny skončily shodnou výhrou Brna 3:2. "Asi to na nich leželo a tolik si nevěřili," míní kouč.

Čím to, že se brněnská děvčata, z nichž některým není ještě ani dvacet, tak dobře vyrovnala s tlakem play-off a s tlakem dramatických koncovek? "Hodně nám pomohly těžké zápasy evropského poháru, kde jsme si zkusili, co dokážeme," myslí si Marek.

Teď už čeká na jeho svěřenkyně jen soupeř nejtěžší. Obhájkyně titulu z Prostějova. "Nejdřív jsem ani nekalkuloval, že do finále postoupíme. Pak jsem si myslel, že Prostějov je neprůstřelný, ale s Olympem ztratil dva sety. Píše se, že některé hráčky mají zdravotní problémy. Pokud nebudou fit, tak se s nimi dá hrát. Nejdřív budeme chtít vyhrát set, pak dva, a pak třeba celý zápas," přemýšlí trenér.

Boj o titul začne v sobotu nebo v neděli na Hané. Ať to dopadne jakkoli, má z letošní sezony Marek výborný pocit. "Pracuje se mi ještě lépe než loni, holky se pořád chtějí zlepšovat," má radost. Vytvořila se mu skvělá parta, která raketově rostla s každým tréninkem i zápasem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž