Karlovarský Andy Rojas proráží liberecký blok.

Karlovarský Andy Rojas proráží liberecký blok. | foto: MAFRA

Rojasovy smeče: o volejbalu, skvělých fanoušcích i autech

  • 0
Je mistrem Česka i Španělska, důvěrně poznal kluby také v Jižní Americe, na Ukrajině a v Itálii. Někdejší kapitán venezuelského výběru pro olympiádu Andy Rojas patří nyní k pilířům nováčka volejbalové extraligy Karlovarska. „Úroveň klubu je profesionální, od volejbalového zázemí, bydlení hráčů až po poskytnutí auta, ve kterém teď jezdím,“ říká sedmatřicetiletý smečař.

V české extralize působíte už ve třetím klubu. Jak jste spokojený s fungováním Karlovarska?
Klub je na velmi vysoké úrovni. My hráči máme všechno, co potřebujeme pro působení v profesionálním volejbalu.

Jak konkrétně vypadají podmínky hráčů ve srovnání s ostatními kluby?
Podmínky jsou v klubu skutečně vynikající, mám tady pohodlné bydlení. A od našeho partnera, autosalonu Car Point Karlovy Vary, jsem dostal svůj Volkswagen, což je naprosto skvělý, dokonalý vůz, který využívám denně především pro cesty za volejbalem. Pro hromadnou přepravu hráčů na zápasy zase využíváme Transportery od Car Pointu, v nichž si cestu pohodlně užijeme i ve více lidech. Zvlášť po vítězném zápase.

V klubu extraligového nováčka převažují v základní sestavě zahraniční volejbalisté. Co je nejdůležitější k tomu, aby tito hráči dokázali pracovat jako kvalitní tým?
Klíčové je, když jsou zahraniční hráči ztotožněni s obecnou filozofií týmu a všichni spolu táhnou za jeden provaz. Dobře vím, že je důležité, když tenhle tým každý den pracuje tvrdě, aby dosáhl úspěchu.

K úspěšným výsledkům vám významně pomáhají i fanoušci. Jak vnímáte příznivce Karlovarska?
V první řadě chci našim fanouškům poděkovat za to, jak nás podporují v každém zápase! A rád připomenu, že diváci jsou a budou nedílnou součástí týmu v těch nejdůležitějších momentech sezony, hrají pro nás naprosto zásadní roli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž