Feliciano Lopez

Feliciano Lopez | foto: Reuters

Do nominace se nevešel. Mohl jsem Berdycha porazit, tvrdí zklamaný Lopez

  • 7
"Pokud někdo mohl porazit Berdycha na tomto kurtu, tak jsem to já," myslí si Feliciano Lopez. Jedenatřicetiletý Španěl však ve víkendovém finále Davisova poháru mezi českými a španělskými tenisty šanci nedostane, kapitán Alex Corretja ho do nominace pro duel v pražské O2 areně nakonec nezařadil.

A Lopez, tenisový manekýn se šikovnou levačkou, netají zklamání. "Viděl jsem se, jak hraju," citovala vítěze dvou turnajů ATP internetová stránka As.com. "Nerozumím tomu rozhodnutí, přesto ho respektuji."

Rodák z Toleda nefiguroval v původní nominaci Alexe Corretji, osmatřicetiletý kapitán hned při prvním oficiálním termínu vybral čtveřici David Ferrer (5. hráč světa), Nicolas Almagro (11.) a deblový pár Marcel Granollers, Marc Lopez.

Lopez s členy španělského týmu celý uplynulý týden trénoval v Londýně - údajně s předběžným slibem, že bude ve finálové sestavě týmu. Nadějí pro momentálně 40. tenistu žebříčku ATP mohla být jeho pozitivní bilance s Berdychem - Lopez vyhrál čtyři ze sedmi vzájemných zápasů, z obou utkání na tvrdém povrchu proti českému tenistovi vyšel vítězně.

Veřejně však Alex Corretja - ani v rozhovoru pro iDNES.cz - tuhle variantu nepřipustil. "Je pátý člen týmu," tvrdil neustále, i po příjezdu do Prahy šéf španělské lavičky.

Původně nominovanou sestavu Ferrer, Almagro, Granollers, Lopez potvrdil na čtvrtečním losování a vzápětí na tiskové konferenci své rozhodnutí zdůvodnil stručně: "Myslím, že s nominovanou čtveřicí máme větší šance na úspěch."

Bývalý patnáctý hráč světa Feliciano Lopez si však patrně myslí něco jiného. "Po technické stránce se to těžko vysvětluje. Zeptejte se Berdycha, koho by radši neměl za soupeře. Pokud ho na tomto kurtu mohl někdo porazit, jsem to já. Ten kurt je ideální pro moji hru," je přesvědčený Lopez. "Jenže kapitán se rozhodl pro deblisty poté, co vyhráli Turnaj mistrů."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga