Kim Clijstersová

Kim Clijstersová | foto: AP

Zklamaná Clijstersová, kvůli zranění musí vzdát Wimbledon

  • 8
Ani letos nevyhraje Kim Clijstersová slavný Wimbledon. Hlavní soutěž třetího grandslamu sezony teprve začne, světová tenisová dvojka už má ale jasno, že se na anglické trávě nepředstaví. Letošní vítězce Australian Open v tom zabrání obnovené zranění kotníku.

Belgická tenistka si nohu znovu poranila v úterý na turnaji v Hertogenboschi, kde ve druhém kole prohrála s Italkou Rominou Oprandiovou.

"Jsem hrozně zklamaná, protože mě to potkalo před jedním z mých oblíbených turnajů. Atmosféru ve Wimbledonu jsem si vždycky užívala, ale bohužel nemám jinou možnost než pár týdnů odpočívat," uvedla Clijstersová, která tak přišla o možnost bojovat o svůj první wimbledonský titul.

Osmadvacetiletou Belgičanku letos trápí zdravotní problémy už od března. Vítězka 41 turnajů ve dvouhře nejprve léčila rameno a zápěstí, poté si na bratrancově svatbě vymkla kotník a zdravotní pauzu si ještě prodloužila.

Stihla se sice vrátit na Roland Garros, ale vypadla už ve druhém kole. Stejně dopadla na dalším turnaji v Hertogenboschi, kde se navíc znovu zranila. Ve Wimbledonu se nejdál dostala v letech 2003 a 2006, kdy se probila do semifinále.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga