Švýcar Roger Federer nastupuje na kurt k zápasu proti Rafaelu Nadalovi. | foto: AP

A jak to bude s Wimbledonem? Na apríla by se mělo rozhodnout

  • 2
Skončí to zrušením, anebo jen odkladem? Smutný osud patrně postihne i nejslavnější a nejstarší tenisový turnaj na světě Wimbledon. Začít se v Londýně mělo za tři měsíce 29. června, ale v době koronavirové pandemie není pravděpodobné, že by se zápolení mohlo konat.

Pořadatelé z All England Clubu v minulém týdnu oznámili, že rozhodnutí padne v těchto dnech. A podle médií to bude 1. dubna. Odložení, k němuž se uchýlili organizátoři antukového grandslamu Roland Garros, není u Wimbledonu pravděpodobné. Protože se hraje na trávě, potřebuje speciální klimatické podmínky.

Rozhodnutí s napětím očekává i osminásobný šampion wimbledonské historie Roger Federer. Švýcar, jenž v srpnu oslaví 39. narozeniny, by rád získal 21. grandslamový vavřín a právě ve Wimbledonu má šanci největší. A také k němu se upíná pro návrat na kurty po únorové operaci kolena.

Rychle se šířící nemoc COVID-19 a s ní související opatření si vyžádala zastavení tenisového dění zatím do 7. června. Pokud bude Wimbledon pro letošek zrušen, nebude moci obhajovat titul ani Barbora Strýcová ve čtyřhře.

Loni čtyřhru ovládla Barbora Strýcová s Tchajwankou Sie Šu-wej:

14. července 2019

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga