Vtrhl na kurty a chtěl pozvat hráčky na večeři

  • 2
Montreal - S úmyslem pozvat Marii Šarapovovou a Věru Zvonarevovou na večeři vtrhl osmnáctiletý mladík na kurty při čtvrtečním zápase na turnaji v Montrealu. Zakročit tak musela ochranka. "Něco ale držel v ruce, to nás znepokojilo," uvedl šéf bezpečnostních složek turnaje WTA Jim Anderson.

Obávaným předmětem v jeho ruce bylo pero a dva kousky papíru, na nichž byla napsána telefonní čísla - jeho a kamaráda, který vše pozoroval z hlediště - a v ruštině pozvánka na večeři do místní restaurace.

Fanouška označil za potrhlého kluka, který neměl v úmyslu tenistkám ublížit. Jeho čin nicméně vyvolal vzpomínky na Hamburk 1993, kdy jeden z diváků bodl nožem do zad Moniku Selešovou.

V Montrealu se mladík vrhl na kurt těsně po skončení zápasu, který ve třech setech vyhrála Zvonarevová. Namířil si to k oběma tenistkám, sedícím na židlích u kurtu. Než se k nim ale dostal, zasáhla ochranka.

Mladík byl rodákem z Ruska, trvale žijící v Montrealu. "Má čistý trestní rejstřík. Zakázali jsme mu vstup na stadion, kdyby se vrátil, bude obviněn," řekl Anderson. "Ví, že udělal něco špatného, ale o Monice Selešové nikdy neslyšel," dodal.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga