Vaidišová se znovu utká s Mauresmovou

  • 6
Praha - Navázat na osmifinále Roland Garros se bude snažit Nicole Vaidišová. Tehdy vyřadila Amélii Mauresmovou a na stejnou soupeřku narazí nyní v utkání o postup do elitní Světové skupiny Fed Cupu. České tenistky hrají s Francií. "Těším se a budu se snažit hrát co nejlépe," řekla Vaidišová.

Kapitán Tomáš Petera nominoval vedle Vaidišové uzdravenou Lucii Šafářovou, Ivetu Benešovou a Květu Peschkeovou.

"Vezu s sebou to nejlepší, co v současné době máme," řekl Petera.

Češky se krátce po Wimbledonu utkají v baráži na antuce v Cagnes-sur-Mer s Francií, která má v týmu světovou jedničku Amélii Mauresmovou. Zápas se uskuteční 15. a 16. července.

Francouzský kapitán Georges Goven nominoval první hráčku světa Mauresmovou, kterou doplňují Nathalie Dechyová, Emilie Loitová a Tatiana Golovinová.

"Nečekal jsem nic jiného," řekl Petera. Goven nemohl kvůli dlouhodobému zranění povolat Mary Pierceovou.

O pozici třinácté hráčky světa Vaidišové jako české jedničky do dvouher není pochyb. Zvláště, když cestou do semifinále v Paříži porazila v osmifinále Mauresmovou.

Druhou singlistkou by měla být Šafářová, která kvůli zranění vynechala Wimbledon a naposledy hrála skoro před měsícem na turnaji v Prostějově. Od té doby si léčila zraněné rameno.

"Měla asi tři věci najednou, ale už je zdravá. Trénuje a bude připravená jako druhá do singla," řekl Petera o letošní vítězce turnaje v Gold Coastu.

Za Šafářovou mohou případně do dvouhry naskočit Benešová nebo Peschkeová. "To se případně rozhodneme po tréninku a podle situace," řekl kapitán.

Obě budou hlavně připraveny na čtyřhru. "Je to nejlepší debl, který umíme poskládat dohromady," uvedl Petera. Peschkeové se letos ve čtyřhře daří, v deblovém žebříčku už je patnáctá na světě.

Na francouzskou riviéru, jelikož dějiště utkání se nachází nedaleko Nice, odletí česká výprava až příští středu. "Důvod je, že tam nemají moc kurtů k dispozici na trénink," vysvětlil Petera. Do té doby budou hráčky trénovat individuálně, převážně na pražské Spartě.

Nominace:
Česko:
Vaidišová (13. dvouhra WTA), Šafářová (40.), Peschkeová (41./15. čtyřhra), Benešová (49./45.). Kapitán: Petera.
Francie: Mauresmová (1./27.), Dechyová (23.), Golovinová (33.), Loitová (51./27.). Kapitán: Goven.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga