Turnaj mistrů bez českých tenistů

P r a h a - Tenisté Jiří Novák a David Rikl odřekli účast na Turnaji mistrů ve čtyřhře. Čeští daviscupoví reprezentanti se poprvé kvalifikovali mezi osmičku finalistů, ale kvůli nevhodnému termínu akce se rozhodli do indického Bengalúru neodcestovat. Raději dali přednost odpočinku a přípravě na novou sezónu. David Rikl uvedl, že důvodem k odřeknutí účasti na Turnaji mistrů byl špatný termín. V Indii se bude hrát od 13. do 17. prosince.

"To je absolutně špatně. Deset měsíců cestujeme po turnajích, máme toho dost a rádi bychom si odpočinuli. Navíc je to týden před Vánocemi a každý se těší, že stráví svátky s rodinou a dětmi," vysvětlil levoruký tenista.

Novák s Riklem spolu naposledy hráli před týdnem v Paříži a nyní by ještě čtrnáct dnů museli čekat na zahájení deblového vrcholu sezóny. "Raději využijeme volna na přípravu. Hráli jsme na podzim dobře, ale máme na příští rok co zlepšovat," uvažoval Rikl.

Novák s Riklem letos vyhráli čtyři turnaje: dvakrát se radovali ve Stuttugartu (v létě na antuce a na podzim v hale), přemožitele nenašli v Gstaadu ani v Dubaji. Ve finále prohráli ve Vídni a v Moskvě. V žebříčku párů se poprvé dostali na čtvrté místo světa a na Turnaj mistrů se nominovali z páté pozice.

Loni byli Novák s Riklem na Turnaji mistrů v Hartfordu náhradníky. Nastoupili k jedinému utkání, v němž prohráli s Australany Markem Woodfordem a Toddem Woodbridgem.

 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Témata: Turnaj mistrů