V ASTANĚ. K českému daviscupovému týmu se v kazašské metropoli připojil už také

V ASTANĚ. K českému daviscupovému týmu se v kazašské metropoli připojil už také Lukáš Rosol. | foto: Česká sportovní/Karel Tejkal

Tenisté už jsou v Astaně kompletní. Rosol ještě bojuje s časovým posunem

  • 7
Cestovní anabáze ukončena, jsme kompletní, hlásí čeští tenisté z Kazachstánu. Do tamní metropole Astany totiž dorazil i poslední člen daviscupového týmu Lukáš Rosol. Po dlouhé cestě z Guadeloupe už si vyzkoušel i antukový kurt, na němž čeští držitelé "salátové mísy" nastoupí ve víkendovém čtvrtfinále proti domácím tenistům.

Zatímco trojice Radek Štěpánek - Ivo Minář - Jan Hájek trénuje pod vedením kapitána Jaroslava Navrátila v kazašské metropoli už od pondělí, Lukáš Rosol se k týmu připojil o den později.

Po semifinálové účasti na challengeru na ostrově Guadeloupe ho totiž nejdříve čekalo úmorné cestování o celkové délce 23 hodin. "Cesta byla relativně dlouhá, ale myslel jsem, že to bude horší," řekl momentálně 63. hráč žebříčku ATP pro facebookové stránky českého týmu. 

V nejbližších hodinách má sedmadvacetiletý tenista před sebou dva úkoly: zvyknout si na pomalý antukový kurt Národního tenisového centra v Astaně a "přeorientovat" se v čase. "Ten časový posun bude horší, těch jedenáct hodin."

Tenisty bez české jedničky Tomáše Berdycha, který se z daviscupového čtvrtfinále omluvil kvůli problémům s ramenem, čeká o prodlouženém víkendu v útulné hale výzva: domácí tým dosud v Astaně neprohrál. 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga