S ÚSMĚVEM. Tomáše Berdycha potěšilo množství otázek a zejména přání před

S ÚSMĚVEM. Tomáše Berdycha potěšilo množství otázek a zejména přání před víkendovým duelem. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Davisův pohár se hraje kvůli vítěznému pocitu, netajil v on-linu Berdych

  • 2
O víkendu jej čeká důležitý zápas. Sedmý hráč světového žebříčku Tomáš Berdych povede český tým do čtvrtfinálového souboje Davisova poháru proti Srbsku. Jak se cítí před soubojem v pražské O2 areně? I na to odpovídal český tenista v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz.

Před dvěma lety muselo kvarteto pod vedením kapitána Jaroslava Navrátila v semifinále skousnout trpkou prohru. Čeští tenisté vedli v Bělehradu nad domácím výběrem 2:1, ale srbští bojovníci v čele s Novakem Djokovičem v závěrečných dvouhrách zvrátili nepříznivý vývoj a po postupu do finále se radovali také ze zisku prestižní "salátové mísy".

On-line rozhovor s tenistou Tomášem Berdychem

O víkendu jim čeští tenisté můžou nepříjemný zážitek vrátit. Na domácí půdě pro ně připravili pomalou antuku, za zády budou mít vyprodanou O2 arenu s téměř čtrnácti tisíci diváky.

A v čele tradičního lídra, sedmého tenistu světového žebříčku Tomáše Berdycha. Absenci světové jedničky Novaka Djokoviče přijal v klidu. "Popravdě to je spíš úleva, že nepřijel Přece jenom jsme všichni sportovci a Davisův pohár je od toho, aby se vyhrávalo. Není to žádná exhibice, v níž se mají bavit diváci. Jde o vítězství," jednoznačně řekl Berdych. 

Extrémní divácký zájem jej potěšil. Sám dokonce musel koupit vstupenky pro své blízké. "Kromě čtyřiceti, které jsem dostal od týmu, jsem dalších pětačtyřicet pro své známé nakoupil za plnou cenu," přiznal.

Do letošního ročníku týmové soutěže vstoupili čeští tenisté v Ostravě jednoznačným vítězstvím nad Itálií 4:1. Ostravskou ČEZ Arénu vyměnili pro čtvrtfinálový souboj za kapacitně větší pražskou halu. Ta jim před pěti lety přinesla štěstí v barážovém duelu se Švýcarskem. Zafunguje její kouzlo také proti Srbsku?


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga