Kvitová si zahraje finále v Dubaji, Vondroušová semifinále v Budapešti

  13:45aktualizováno  23. února 14:15
Petra Kvitová si v Dubaji potřetí v sezoně zahraje o tenisový titul. V semifinále porazila po více než dvou hodinách Sie Šu-wej 3:6, 6:2, 6:4. Ve finále deblu uspěje buď Lucie Hradecká, anebo Barbora Strýcová. Markéta Vondroušová si v Budapešti zahraje poprvé od loňského turnaje v Gstaadu semifinále. Irinu-Camelii Beguovou porazila 5:7, 6:1, 6:3.

Petra Kvitová porazila Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 3:6, 6:2, 6:4 po více než dvou hodinách a potřetí v sezoně po Sydney a Australian Open si zahraje o titul.

Sie Šu-wej vs. Kvitová

Semifinále na turnaji v Dubaji podrobně

Její soupeřkou bude Švýcarka Belinda Bencicová, která vyřadila obhájkyni trofeje z poslední dvou let Elinu Svitolinovou z Ukrajiny po výhře 6:2, 3:6, 7:6. Pokud Češka v sobotu uspěje, vrátí se na druhé místo žebříčku.

Kvitová v úvodu zápasu s čtvrtfinálovou přemožitelkou Karolíny Plíškové hodně kazila. Za stavu 3:3 prohrála tři gemy za sebou a tím i celou první sadu. Poté však výrazně zpřesnila hru a druhý set získala.

„V prvním setu to bylo těžké. Jsem ráda, že jsem se dokázala ve druhém vrátit. V závěru prvního jsem nehrála vůbec dobře,“ uznala Kvitová. „Pořád jsem ale cítila, že to můžu zvládnout. Byla jsem klidnější, když jsem se vrátila a hrála ve druhém setu zase od začátku,“ dodala.

V rozhodující sadě uspěla při vlastním podání až Kvitová ve čtvrté hře. Od té doby už houževnatou Tchaj-wanku ani jednou nepustila k brejkbolu a náročný zápas doservírovala čistou hrou. Sie Šu-wej porazila i ve čtvrtém vzájemném utkání.

„Byl to náročný zápas, rozhodně mi nedala nic zadarmo,“ konstatovala na kurtu Kvitová. „Občas jsem si chodila na síť, protože jinak bych s ní musela hrát do nekonečna dlouhé výměny. Jsem ráda, že mi voleje dneska fungovaly,“ dodala.

Osmadvacetiletá Kvitová si v Dubaji, kde triumfovala před šesti lety, zahraje 35. finále na okruhu WTA. Pokud uspěje, vyrovná 27. titulem Hanu Mandlíkovou. Lepší z českých tenistek už je pouze nedostižná Martina Navrátilová se 167 triumfy.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová zažívá nejlepší start do sezony v kariéře. Po lednovém vítězství v Sydney se na Australian Open dostala až do finále, avšak v souboji o titul i o post světové jedničky nestačila na Japonku Naomi Ósakaovou.

„Něco takového jsem nečekala. Upřímně řečeno jsem nečekala nic z toho, co jsem už letos dosáhla. Všechno je to pro mne bonus,“ řekla Kvitová. „S Belindou jsem hrála na Australian Open. Skóre vypadalo jednoznačně, ale snadné to určitě nebylo,“ připomněla poslední ze tří vzájemných zápasů, v nichž má stoprocentní úspěšnost. „Myslím, že zdejší povrch svědčí její hře. Je dost rychlý, tak to má ráda,“ dodala.

Titul z deblu bude mít buď Hradecká, nebo Strýcová

Lucie Hradecká si na turnaji v Dubaji zahraji o 23. deblový titul v kariéře. Trojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře postoupila do finále s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, s kterou porazily španělsko-americký pár Lara Arruabarrenaová, Kaitlyn Christianová 6:2, 6:4.

Třiatřicetiletá Hradecká, která si předloni na podzim vážně poranila koleno a na kurty se vrátila až po devíti měsících, si zahraje první finále od loňského srpna. Tehdy rovněž s Makarovovou ovládly turnaj v Cincinnati.

Turnaj žen v Dubaji

tvrdý povrch, dotace 2 828 000 dolarů

Dvouhra - semifinále:
Kvitová (2-ČR) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 3:6, 6:2, 6:4
Bencicová (Švýc.) - Svitolinová (6-Ukr.) 6:2, 3:6, 7:6 (7:3)

Čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Makarovová (7-ČR/Rus.) - Arruabarrenaová, Christianová (Šp./USA) 6:2, 6:4
Sie Šu-wej, Strýcová (Tchaj-wan/ČR) - Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching (Tchaj-wan) 6:2, 6:1.

Vondroušová je v Budapešti v semifinále

Markéta Vondroušová si v Budapešti zahraje poprvé od loňského turnaje v Gstaadu na okruhu WTA semifinále. Rumunku Irinu-Camelii Beguovou porazila v maďarské metropoli v další třísetové bitvě 5:7, 6:1, 6:3. Její příští soupeřkou bude sedmnáctiletá Anastasia Potapovová z Ruska.

Vondroušová vs. Beguová

Čtvrtfinále na turnaji v Budapešti podrobně

Devatenáctiletá Vondroušová, jež v této sezoně dosud startovala jen na Australian Open a potýkala se s problémy s kolenem, se mezi čtveřici nejlepších dostala po sedmi měsících.

Finále si Vondroušová naposledy zahrála v dubnu 2017, kdy si v Bielu došla z kvalifikace až pro první a dosud jediný titul v kariéře.

První set proti Beguové ztratila Vondroušová po hodině hry, když si podruhé v zápase prohrála podání. Dál už ale byla na servisu neomylná, soupeřce další šanci k brejku nenabídla a první vzájemný zápas za dvě hodiny a 12 minut vyhrála.

„V prvním setu jsem měla trochu smůlu, ale snažila jsem se hrát pořád stejně, tlačit ji a věřila jsem, že to nemůže vydržet,“ uvedla Vondroušová v tiskové zprávě. „První vyrovnaný set ztratila trochu smolně prasátkem, ale pak přeřadila o stupeň výš a začala na kurtě dominovat,“ přizvukoval trenér Jan Hernych.

Turnaj žen v Budapešti

tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů

Dvouhra - čtvrtfinále:
Vondroušová (8-ČR) - Beguová (Rum.) 5:7, 6:1, 6:3
Alexandrovová (5-Rus.) - Parmentierová (3-Fr.) 6:3, 6:2
Potapovová (Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 6:7 (5:7), 7:5
Van Uytvancková (1-Belg.) - Kozlovová (Ukr.) 3:6, 6:1, 6:4

.

Turnaj mužů v Marseille

tvrdý povrch, dotace 744 010 eur

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kukuškin (Kaz.) - Rubljov (Rus.) 6:4, 6:1
Humbert (Fr.) - Bachinger (Něm.) 6:3, 6:3
Tsitsipas (1-Řec.) - Stachovskij (Ukr.) 6:4, 6:3
Goffin (3-Belg.) - Simon (6-Fr.) 6:2, 6:4

Rekonvalescenta Del Potra zastavil v Delray Beach McDonald

Argentinský tenista Juan Martín del Potro při návratu na turnaje po čtyřech měsících došel v Delray Beach do čtvrtfinále, kde jej po třísetové bitvě vyřadil Američan Mackenzie McDonald. Ten si ziskem skalpu viditelně stále ještě oslabené nasazené jedničky zajistil na okruhu ATP premiérově účast v semifinále.

Del Potro se vrátil k zápasům po zlomenině čéšky pravého kolena a první dva duely na Floridě vyhrál bez ztráty setu včetně triumfu nad čerstvým vítězem turnaje v New Yorku Reillym Opelkou z USA. Zápas světové čtyřky s 84. hráčem žebříčku McDonaldem už dospěl až do rozhodujícího setu a v něm do tie-breaku, ve kterém favorizovaný Argentinec odvrátil dva mečboly, než kapituloval.

V utkání bylo patrné, že třicetiletý Del Potro, jenž už zažil několik comebacků kvůli dlouhodobým potížím se zápěstím, ještě úplně stoprocentně fit není. „Lékaři říkají, že to chce čas, pokud chci být zase úplně připravený, ale já už se nechci dívat na turnaje doma v televizi. To jsem dělal dřív a bylo to pro mě strašně těžké. Teď jsem po čtyřech měsících hrál tři zápasy a to je pro mě ta nejlepší věc,“ řekl Del Potro.

„Dneska jsem chtěl udělat dobrý výsledek, bojoval jsem do posledního míče a měl řadu příležitostí, ale je těžké vyhrát zápas, když se nemůžete pohybovat na sto procent. Vím ale, jak dobře můžu hrát, když budu fit, zatím na takovou úroveň ale po fyzické stránce nemám,“ dodal.

Turnaj mužů v Delray Beach

tvrdý povrch, dotace 651 215 dolarů

Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (2-USA) - Mannarino (Fr.) 7:6 (7:2), 6:4
Evans (Brit.) - Seppi (6-It.) 6:4, 6:4
McDonald (USA) - Del Potro (1-Arg.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:5)
Albot (Mold.) - Johnson (4-USA) 1:6, 6:3, 7:6 (7:5)

.

Turnaj mužů v Riu de Janeiro

antuka, dotace 1 937 740 dolarů

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bedene (Slovin.) - Dellien (Bol.) 4:6, 6:2, 6:3
Djere (Srb.) - Ruud (Nor.) 6:4, 7:5
Auger-Aliassime (Kan.) - Munar (Šp.) 6:4, 6:3
Cuevas (Ur.) - Ramos (Šp.) 6:3, 3:6, 6:3

Čtyřhra - semifinále:
Bellucci, Dutra Silva (Braz.) - Jebavý, Molteni (ČR/Arg.) 6:4, 7:6 (7:3).

Autoři: ,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

  • Nejčtenější

Biatlonovou sezonu 2023/2024 ozdobilo MS v Česku, globus mají Bö a Vittozziová

17. dubna 2023  10:09,  aktualizováno  17.3 23:53

První startovní výstřel Světového poháru padl 25. listopadu 2023 ve švédském Östersundu, naposledy...

Liverpool - Sparta 6:1, sedm minut, čtyři góly, pak exhibice. Skóre mohlo být vyšší

14. března 2024  19:58,  aktualizováno  22:51

Liverpool (Od našeho zpravodaje) Ještěže už je konec. Sparťanští fotbalisté na souboj se slavným Liverpoolem s radostí vzpomínat...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tvrdý zákrok a msta v tunelu. Prasárna, Flynn u mě skončil, řekl sparťan Kempný

16. března 2024  23:09

Běžela 34. minuta. Sparta získávala proti Liberci převahu, když najednou útočník Severočechů Oscar...

Plzeň - Servette 0:0, 3:1 na pen. Historický úspěch, hrdinou Jedlička

14. března 2024  17:48,  aktualizováno  23:36

Plzeňští fotbalisté zvládli penaltový rozstřel (3:1) a přes Servette Ženeva postupují do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia - AC Milán 1:3, marná snaha v deseti. Naději vzala červená pro Holeše

14. března 2024  17:41,  aktualizováno  20:47

Slávističtí fotbalisté v Evropské lize v aktuální sezoně dohráli. V osmifinálové odvetě s italským...

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Ukončit sérii s Karlovarskem? Bylo by to krásné, sní budějovický Sedláček

19. března 2024  10:11

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje jsou už jen jeden krok od extraligového semifinále....

Z VOLEJE: Exot, co sní o velké Sigmě. Beneš o kritice, prodeji i vizi

19. března 2024  9:59

Na přednášky na právnické fakultě dobíhal v adidasové teplákovce přímo z tréninků malých...

OBRAZEM: Mix basketu, zápasu a ragby. Combatball míří i na fotbalový stadion

19. března 2024  9:26

Českou sportovní scénu rozvířil combatball. Po chomutovské hale vyprodal v závěru minulého týdne i...

Litoměřický vzkaz Zlínu: Staršímu týmu náš hokej nedělá dobře...

19. března 2024  9:06

Vybavujete si, jak kolovaly řeči o plesové sezoně, pokud se hokejovému Litvínovu nedařilo v...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...