KONEC. Radek Štěpánek vypadl na US Open v prvním kole.

KONEC. Radek Štěpánek vypadl na US Open v prvním kole. | foto: Reuters

Štěpánek litoval promarněných šancí. První set byl stěžejní, řekl

  • 1
New York (Od naší zpravodajky) - Čtyřikrát Švýcara porazil. Odvážně nakročil i k páté výhře v řadě, v prvním setu vedl 5:2 a za stavu 5:3 podával. Ale další výhru neslavil, Radek Štěpánek vypadl ve dvouhře US Open po prohře se Stanislasem Wawrinkou 6:7 (2), 3:6, 2:6. "Pitomej první set a ještě pitomější druhý," řekl 34letý tenista.

Zklamaný?
První set jsem měl skvěle rozehranej, ale nedotáhl ho a pak se to vše hodně odrazilo v tom druhém. Na tři jeho servisní gamy jsem měl 40:15, dvakrát 30:0... Kdybych neměl jsem šanci, bude to lepší než když to bude takhle a vím, že jsem si vypracoval tolik šancí a neproměnil je. Game za stavu 5:3 byl určitě zlomový, musel by mě dohánět. To byl moment, kdy jsem potřeboval set dorazit a být na koni, protože on se pak  uklidnil a když jsem měl brejkboly, mockrát výborně zaservíroval, ani se na brejkbol moc nehrálo. První set byl stěžejní.

Wawrinka umí odvracet brejkbové šance.
Je důležité nezapomenout, že je to hráč TOP 10. Není to ten Wawrinka, se kterým jsem odehrál ty předešlé zápasy. Je to jiný hráč. Když se takový hráč dostane na koně, těžko se to dohání. Šancí jsem měl víc jako on a bylo to jen o tom proměnit to. Udělat dva z těch osmi brejkbolů v setu, je to jiný zápas. Ale nepovedlo se to.

Vyčítáte si něco ze závěru prvního setu?
Kdybych ho prohrál tím, že jsem do něj nešel, bál se hrát nebo něco, řeknu: Podělal jsem se. Ale odehrál jsem ten game aktivně, pořád jsem byl na síti, tlačil se do agresivní hry, ale zkazil jsem jeden volej těsně vedle čáry. Mohl jsem mít setbol... 

V průběhu zápasu ještě lehce poprchávalo. Ovlivnilo to zápas?
Ne. Začali jsme hrát po dlouhé pauze ve správný moment. Pár kapek spadlo, ale rychle to uschlo. Vůbec to neklouzalo.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga