Skončí US Open podle plánu?

New York - I když déšť čím dál tím víc zamotává jízdní řád tenisového US Open, hráči odmítají byť jen připustit možnost, že by měli kvůli tomu odehrát dva zápasy za den. V New Yorku prší vytrvale již třetí den a v mužské dvouhře je stále odehrán jediný zápas čtvrtého kola. Šéf hráčské rady ATP Todd Martin v rozhovoru pro deník Washington Post odmítl variantu dvou kol odehraných v jediný den.

"To se nestane a nebudeme o tom vůbec diskutovat. Pokud bude potřeba, měl by se turnaj prodloužit do pondělí nebo úterý," řekl Martin.

Zástupci amerického svazu (USTA) v úterý nastínili možnost, že by kvůli časovému skluzu mohli muži odehrát ve dvouhře dva zápasy za den, aby mohlo být finále podle plánu v neděli.

"Nikdy neříkej nikdy. Je pro mě těžké si to představit, protože jsme nikdy v podobné situaci nebyli," připustil i turnajový rozhodčí Brian Earley.

Pokud se ve středu co nejdříve nerozběhne program naplno, bude se v mužské dvouhře muset každé zbývající kolo odehrát za jeden den, proto se tenisté s největší pravděpodobností nevyhnou tomu, aby hráli každý den.

"Hráči rozumějí tomu, že namísto obden budou asi muset hrát každý den. Jsou skvělí a jsou schopni hrát kdy a kde jim řekneme," tvrdí Earley.

Naposledy se US Open prodlužovalo v roce 1987, kdy v pondělním finále porazil Ivan Lendl Švéda Matse Wilandera. 

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga