Novák s Riklem bojují o Turnaj mistrů

M o n t e C a r l o - Čeští tenisté Jiří Novák a David Rikl se díky nedělní výhře ve čtyřhře na turnaji elitní série Masters ve Stuttgartu posunuli z pátého již na čtvrté místo žebříčku ATP v hodnocení párů. V pořadí jednotlivců jsou shodně osmí, což je pro oba v deblu nejlepší umístění v kariéře. Novák s Riklem letos vyhráli ve Stuttgartu čtyřhru již podruhé. V červenci zde kralovali miliónovému turnaji pod širým nebem na antuce a nyní nenašli přemožitele ani v hale.

"Je skvělé tady vyhrát dvakrát za sebou," komentoval to Novák. Letos získali s Riklem již čtvrtý titul, vyhráli ještě v Gstaadu a v Dubaji. "Je to náš nejlepší rok," dodal Novák s myšlenkami na nedávné finálové účasti na akcích ve Vídni a v Moskvě.

Český pár je na nejlepší cestě poprvé se kvalifikovat na Turnaj mistrů ve čtyřhře, který se letos uskuteční ve druhém prosincovém týdnu v jihoindickém městě Bengalúru. "Je pro nás důležité se tam dostat," uvedl Rikl a Novák jej doplnil: "Ještě se musíme snažit, abychom měli jistotu."

Tento týden se český daviscupový pár objeví v Petrohradu a poté v Paříži. Loni byli Novák s Riklem na Turnaji mistrů v Hartfordu náhradníky. Nastoupili k jedinému utkání, v němž prohráli s Australany Markem Woodfordem a Toddem Woodbridgem.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Témata: Turnaj mistrů