Novák je ve finále, čeká ho Agassi

  • 22
Madrid - Český tenista Jiří Novák je zase o něco blíže účasti na Turnaji mistrů. V semifinále turnaje v Madridu porazil za 68 minut ve dvou setech 6:2 a 6:4 Fabriceho Santora z Francie, jenž postoupil do hlavní soutěže z kvalifikace a proti Novákovi mu zjevně docházely síly. Novák bude hrát o titul podruhé během osmi dnů; v minulém týdnu prohrál ve finále ve Vídni se Švýcarem Rogerem Federerem.
V nedělním finále nastoupí jedenáctý nasazený tenista proti turnajové dvojce, Američanovi Andremu Agassimu. Na svůj letošní první titul Novák stále čeká. 

"Dřív jsem vždycky v semifinále prohrával, ale minulý týden ve Vídni jsem prošel a teď už to šlo snáze. Překonal jsem něco ve své hlavě. Věděl jsem, že na to mám," líčil po zápase proti Santorovi s úsměvem Novák.

Před turnajem v Madridu byl jedenáctý v pořadí ATP Champions Race, ale díky skvělým výkonům ve štědře finančně i bodově honorovaném podniku Masters se posunul na páté místo. Účast na Turnaji mistrů v Šanghaji, kam se kvalifikuje sedm nejlepších hráčů pořadí, se mu tak výrazně přiblížila.

"Mám výhodu, že mám před hráči na dalších místech malý náskok. Ale pořád ještě zbývají dva turnaje," prohlásil opatrně Novák. "Udělám všechno pro to, abych do Šanghaje jel. Vůbec jsem to nečekal, je to pro mě jako sen. Prostě úžasné," rozplýval se daviscupový reprezentant.

Dvouhra - semifinále:  Agassi (2-USA) - Grosjean (7-Fr.) 6:4, 3:6, 6:4, Novák (11-ČR) - Santoro (Fr.) 6:2, 6:4.

Jiří Novák si vychutnává vítězství v semifinále turnaje v Madridu nad Fabricem Santorem.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga