Norman má divokou kartu pro Prostějov

Prostějov - Šestadvacetiletý švédský tenista Magnus Norman bude startovat na jednu ze čtyř divokých karet v prostějovském tenisovém challengeru, který odstartuje s dotací 125 000 dolarů příští úterý zápasy úvodního kola. Před dvěma lety byl Norman několik týdnů v čele žebříčku turnajů ATP. Letos odehrál Norman pouze osm zápasů, z toho dvakrát zvítězil.

V posledním devátém utkání začátkem května v prvním kole turnaje v Římě vedl nad svým krajanem Thomasem Enqvistem 6:2 a 2:1 a kvůli zranění utkání nedokončil.

Další divokou kartu mají pořadatelé schovanou až do losování, které se uskuteční v pondělí v poledne, pro Jiřího Nováka. Pokud bude Novák pokračovat v úspěšném tažení na French open, tak tuto kartu získá jedna z českých juniorských nadějí.

Jednu kartu obdrží slovenský daviscupový reprezentant Karol Beck.
Turnajovou jedničkou bude Slovák Dominik Hrbatý, za ním následují Maďar Attila Savolt, Rakušan Markus Hipfl, Brazilci Flavio Saretta a Alexandre Simoni. Z českých tenistů se na startu objeví Jan Vacek, Jiří Vaněk, Ota Fukárek, Michal Tabara i Radek Štěpánek. Chybí pouze dvojnásobný vítěz Bohdan Ulihrach.

"Pokud Novák nestihne turnaj ve dvouhře, rádi bychom jej uviděli alespoň ve čtyřhře," řekla ředitelka turnaje Petra Píchalová. 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga