Nick Kyrgios patří k největším bouřlivákům současného tenisu.

Nick Kyrgios patří k největším bouřlivákům současného tenisu. | foto: Reuters

Špíno, vybuchl Kyrgios po verdiktu sudího. Mluvil jsem k sobě, tvrdil

  • 18
Londýn (Od našeho zpravodaje) - Je mužem, který prohlašuje, že tenis potřebuje víc výrazných osobností. A sám dělá vše pro to, aby se jednou z nich stal. Nick Kyrgios dal při své letošní wimbledonské premiéře znovu průchod emocím. Po rozhodnutí čárového rozhodčího, s kterým nesouhlasil, si ulevil pokřikem: "Špíno!"

Ke vzteku přitom neměl moc důvodů. V 1. kole se na postup proti Diegu Schwartzmanovi příliš nenadřel, postoupil ani ne za hodinu a půl. I tak na sebe ale zase upozornil kontroverzním způsobem, tak jako už letos poněkolikáté.

Popřel však, že by jeho výkřik mířil na některého z rozhodčích. „Nechal jsem se pohltit atmosférou zápasu. Mluvil jsem k sobě,“ říkal 20letý Australan na tiskové konferenci.

A dál už se ve svém projevu rýpat nechtěl. „Proč vás to tak zajímá? Řekl jsem to, protože jsem mohl.“ Pokuty se prý vůbec nebojí. „Hraju sport tak, jak ho hraju. To se nezmění. Myslím si, že tenis potřebuje osobnosti. Je dobré, když diváci vidí někoho projevovat emoce.“

Toho se Kyrgios rozhodně neštítí. Během zápasu 3. kola letošního Roland Garros proti Andymu Murraymu se také několikrát nahlas hněval. „Je mi to úplně u pr... Zamluvte mi letenku domů,“ vykládal třeba.

Má pověst jednoho z největších talentů současnosti, právě ve Wimbledonu na sebe loni nejvíc upozornil, když vyřadil v osmifinále Rafaela Nadala. K velkým výsledkům mu pomáhá i velké sebevědomí, díky němuž si troufá i na největší hvězdy současnosti.

A které mu zároveň nebrání na kurtu předvádět věci na hraně slušnosti. 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga