Andy Murray (vlevo)  a Ivan Ljubičič

Andy Murray (vlevo) a Ivan Ljubičič | foto: Reuters

Murray zdolal v Indian Wells Ljubičiče. I kvůli chybě rozhodčího

  • 23
Vyrovnané čtvrtfinále turnaje v Indian Wells mezi britským tenistou Andym Murraym a Chorvatem Ivanem Ljubičičem rozhodla i chyba rozhodčího. Murray se radoval z výhry 7:5, 7:6, ale po utkání se mluvilo hlavně o klíčovém momentu.

Ljubičiče potkala velká smůla, když mu rozhodčí i takzvané "jestřábí oko" upřeli jasný bod.  Za stavu 4:4 v druhém setu odvracel chorvatský tenista brejkbol a chystal se zahrát vítězný úder, Murray však trefil míč mimo kurt. Brit přesto požádal o kontrolu jestřábím okem, které ukázalo, že míček byl ve hřišti.
Ivan Ljubičič
"Nehrál jsem míč, protože byl jasně venku," citovala Ljubičiče agentura Reuters.  Rozhodčí u jestřábího oka si spletl druhý odraz s prvním. Chyboval člověk a je to k naštvání o to víc, když je to tak evidentní chyba. Vždyť jestřábí oko jsme zavedli, abychom podobné chyby odstranili," dodal Chorvat.

Rozhodčí sice nařídil opakovaní sporného míče, Murray se však napodruhé dostal do vedení 5:4.

"Měl jsem velké štěstí. Míč byl jasně mimo a obsluha se zaměřila na druhý odraz. Nebyla to chyba přístroje, ale lidí. Nicméně si myslím, že to konečný výsledek nijak neovlivnilo," dodal Murray, který se v Indian Wells úspěšně vrátil na kurty po nemoci, kvůli níž vynechal předchozí turnaj v Dubaji a také zápas Velké Británie s Ukrajinou v Davisově poháru.
Andy Murray

Jednadvacetiletý Murray tak čtvrtečním vítězstvím pokazil svému soupeři třicáté narozeniny a rozšířil svou letošní bilanci už na 19 výher a jedinou prohru. Jeho dalším soupeřem bude světová dvojka a trojnásobný šampion Roger Federer.

Federer, který může v Indian Wells navázat na tituly z let 2004, 2005 a 2006, se na postup přes Fernanda Verdaska ze Španělska dost nadřel.

Roger Federer

Sice vyhrál první set 6:3, v druhé sadě ale za stavu 5:5 při vlastním podání chyboval a umožnil soupeři jít do vedení. Švýcarský tenista nakonec dokázal sadu dotáhnout do tie-breaku, v kterém zápas ukončil.

Výsledky

Muži
Čtvrtfinále:
Murray (4-Brit.) - Ljubičič (Chorv.) 7:5, 7:6 (8:6)
Federer (2-Švýc.) - Verdasco (10-Šp.) 6:3, 7:6 (7:5)

Ženy:
Dvouhra - semifinále:

Zvonarevová (4-Rus.) - Azarenková (8-Běl.) 6:3, 6:3.



,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga