Karolína Plíšková během druhého kola Roland Garros.

Karolína Plíšková během druhého kola Roland Garros. | foto: AP

Přijde grandslamový průlom? Kdybych nevěřila, tak nehraji, říká Plíšková

  • 31
V posledních dvou sezonách marně útočí na vytouženou grandslamovou slávu, na největších tenisových akcích vyhrála maximálně dva zápasy v řadě. Uspět se Karolíně Plíškové nepodařilo ani na Roland Garros, s pařížskou antukou se Češka rozloučila ve druhém kole porážkou 5:7 a 1:6 od Američanky Stephensové. „Alespoň jsem do toho chodila, furt je lepší prohrát takhle než to jenom vracet a stejně chybovat,“ hodnotila.

Už ve druhém kole nastražil los pařížského grandslamu Plíškové obtížnou překážku. Češka na kvality někdejší šampionky US Open a finalistky Roland Garros upozorňovala, na kurtu se o nich nepříjemně přesvědčila.

ZPRAVODAJSTVÍ

Plíšková v Paříži končí ve druhém kole

„Hrála velmi solidně, neudělala žádnou chybu zadarmo,“ líčila Plíšková. „První set byl vyrovnaný a intenzivní, druhý měl být rozhodně lepší.“

V zápase jste přišla šestkrát o podání, co bylo příčinou?
Můj servis nebyl moc dobrý, nicméně ona stojí na příjem tak strašně daleko, že mi přijde, že na ni bomby ani neplatí. Má ráda, když na ni někdo hraje rychle, využívá rychlost míče. Jsem zvyklá mít po servisu víc bodů.

Proto jste také víc riskovala?
Odehrála jsem dobrý set, bohužel jeden nestačí. A po prohraném setu už to bylo těžké, chodila jsem do toho až moc, chtěla jsem víc rychlých bodů a dělala strašně chyb.

Karolína Plíšková během druhého kola Roland Garros.

Takže takový zápas blbec?
Úplně zápas blbec bych to nenazvala. První set jsem určitě mohla vyhrát i s tím, jak jsem hrála, přišlo mi, že jsem nehrála úplně špatně. Začátek sice nebyl nejlepší, ale potom byl zápas vyrovnaný, možná jsem měla i navrch, ale musela jsem si všechno uhrát sama. A potom jsem šla na moc velké riziko, nemám trpělivost na dlouhé výměny.

Poslední grandslamy

Karolíny Plíškové

2020
Australian Open - třetí kolo
US Open - druhé kolo
Roland Garros - druhé kolo
2021
Australian Open - třetí kolo
Roland Garros - druhé kolo

Předtím hrála finále US Open (2016) i semifinále Roland Garros (2017) a Australian Open (2019).

Věříte, že pořád můžete na grandslamech prorazit?
Věřím, kdybych nevěřila, tak to nehraji.

Co by vás mohlo nastartovat?
Mám to ve svých rukou, nevím, co vám mám říct. Na grandslamech jsem naposledy prohrála s Muchovou (ve třetím kole Australian Open), která pak byla v semifinále, teď se Stephensovou, která jeden grandslam vyhrála a tady v Paříži byla ve finále. 

Nepříjemné soupeřky. 
Prohrát s nimi není nic, co by se nemohlo stát. Možná, že když nebudu hrát s někým takovým, tak dojdu daleko. A třeba příště, i když budu hrát s někým takovým, tak vyhraji, těžko říct.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga