To nebyl aut! Plíšková po křivdě bušila do umpiru, brání ji i sestra

  • 468
Někteří ji označují za robota na okruhu. Za slečnu, jež emoce nedává najevo ani během urputné bitvy. Na prestižním turnaji v Římě ale tenistka Karolína Plíšková vybouchla. Po vyřazení v druhém kole odmítla podat ruku rozhodčí, jež ji viditelně poškodila, a následně raketou udělala díru do umpiru.

Vše se odehrálo ve třetí, rozhodující sadě druhého kola turnaje v Římě proti Marii Sakkariové. Plíšková při shodě za stavu 5:5 zasmečovala na polovinu soupeřky, čárová rozhodčí zahlásila aut. Televizní kamery ale prokázaly, že míček z rakety světové pětky mířil do kurtu.

16.května 2018 v 15:14, příspěvek archivován: 16.května 2018 v 18:20

"Klobouk dolů" před touhle pani https://t.co/NfEIENeL5R

Česká tenistka hlasitě protestovala u hlavní rozhodčí Marty Mrozinské. Polská sudí, jež letos nechyběla na grandslamovém Australian Open, potvrdila výrok čárové. Plíšková si tak na dvorec vyžádala supervizorku turnaje.

„Mně supervizorka řekla, že pokud je zahlášenej aut a pak rozhodčí neobjeví stopu, platí původní rozhodnutí. Tu stopu ani moc nehledaly, neomluvitelný selhání,“ komentoval situaci na twitteru Michal Hrdlička, manažer a snoubenec Plíškové, jenž vše sledoval v hledišti.

Ani třetí dáma na stadionu Nicoly Pietrangeliho tedy nedala Plíškové za pravdu.

S českou tenistkou nesprávné rozhodnutí otřáslo, prohrála dvě hry v řadě a následně i celý duel. S italskou antukou se tak loučila předčasně už ve druhém kole, když na 42. hráčku žebříčku WTA nestačila 6:3, 3:6 a 5:7.

U sítě poté Češka řecké soupeřce podala ruku, hlavní rozhodčí ale vynechala a raketou několikrát udeřila do jejího umpiru. 

„Klobouk dolů před touhle paní,“ komentoval ironicky výkon hlavní sudí Hrdlička.

16.května 2018 v 17:03, příspěvek archivován: 16.května 2018 v 18:19

The worst i have ever seen @wta and i hope this lady Marta Mrozinska will never ever judge any match of me or Karolina again #blacklistforever

A na twitteru se přidala i Kristýna Plíšková, dvojče Karolíny. „Nikdy jsem neviděla nic horšího na okruhu WTA. Doufám, že Marta Mrozinská už nikdy nebude rozhodovat můj nebo Karolíny zápas.“


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga