Po dvou pařížských semifinále končí Novak Djokovič letos už ve třetím kole

Po dvou pařížských semifinále končí Novak Djokovič letos už ve třetím kole | foto: Reuters

Já jsem chtěl, ale moje hlava ne, řekl Djokovič po senzačním vyřazení v Paříži

  • 10
Měl být tím, kdo potrápí v semifinále Rogera Federera. Místo toho se Novak Djokovič loučí s pařížskou antukou už ve třetím kole. Za dosud největší senzací v mužském pavouku stojí Němec Phlipp Kohlschreiber, jenž srbského tenistu porazil třikrát 6:4. "Nedokážu si to vysvětlit," hlesnul Djokovič.

Je to nejhorší výsledek Novaka Djokoviče na Roland Garros od jeho premiéry v roce 2005. Tehdy nepřešel druhé kolo.

"Myslím, že to dneska bylo hlavně v mé hlavě," řekl Djokovič po senzačním vyřazení.

"Byl to prostě špatný den," dodal tenista, který v uplynulých dvou ročnících ztroskotal pokaždé v semifinále na raketě Rafaela Nadala.

Proti pětadvacetiletému Kohlschreiberovi, 31. hráči světa, si nevypracoval mnoho šancí. I když - kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Srb dotáhl v první sadě vedení 4:1.

"Nedal mi moc šancí, ale já jsem si pro ně ani moc nešel a nedokážu vysvětlit proč. Co mě na mém výkonu zklamalo, že jsem po celý zápas nenašel rytmus hry, byl jsem příliš pasivní," podotkl dvaadvacetiletý rodák z Bělehradu.

Novak Djokovič

Za svou největší slabinu v zápase označil pohyb po dvorci. "Pokud vaše nohy nejsou na tomto povrchu dostatečně dynamické, pak nemáte moc šancí proti hráčům hrajícím na takové úrovni," pochválil Djokovič soupeře.

"Byl jsem jedním z favoritů turnaje. Za své brzké vyřazení si můžu jen sám," uvedl Djokovič, který na antuce letos patřil k nejúspěšnějším tenistům. Hrál ve finále turnajů Masters v Monte Carlu a Římě, semifinále v Madridu a vyhrál domácí turnaj v Bělehradě.

Nyní se chce soustředit na trávu a především Wimbledon, kde loni vypadl ve 2. kole se Safinem.

"Myslím, že nehraju tak špatně. Ale už si nemůžu dovolit tak hrozný výkon jako dnes. Nemůžu být tak defenzivní. Tohle nejsem já, to není moje hra," zkritizoval ještě jednou svůj sobotní výkon.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga